3.9 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Cum să urmărești răspândirea coronavirus COVID-19

Ar trebui să le citești

Coronavirus COVID-19

Deceniul doi al secolului XX pare a intra în istorie cu eticheta de coronavirus COVID-19. Trăim, practic, momente istorice în care suntem martorii unei pandemii. Brusc, ceea ce vedeam nu demult în filme se întâmplă acum sub ochii noștri. Pentru că viitorul nu ni s-a părut niciodată până acum așa de incert, este de înțeles teama și confuzia care domnește în lume.

5 platforme

Sunt câteva platforme realizate special pentru a înlesni urmărirea evoluției acestei pandemii. În timp ce platformele românești par a fi depășite de situație, cele internaționale își fac treaba cu brio. Am selectat 3 astfel de instrumente pe care le puteți accesa gratuit, oricând și de pe orice tip de dispozitiv.

Johns Hopkins Coronavirus Resource Center

Platforma JHU se actualizează aproape în timp real și folosește atât surse de date cu actualizare automată cât și contribuții manuale din întreaga lume. Sursele de date includ Organizația Mondială a Sănătății, CDC-ul american, CDPC-ul european, Comisia Națională Chineză de Sănătate, rapoarte media locale, departamente locale de sănătate și DXY.

Accesează aici

Our World in Data

Iubitorii de statistici au la dispoziție Our World in Data. Site-ul oferă informații referitoare la situația globală și la tendințele existente în fiecare stat. Sunt acoperite subiecte precum: simptomele, severitatea, condițiile de sănătate subiacente, comparațiile cu gripa sezonieră, rata de creștere și fiabilitatea diferitelor surse de date.

Accesează aici

HGIS Lab (University of Washington)

Această aplicație este ușor de folosit, interfața este intuitivă și cuprinzătoare. Datele sunt prinse într-o hartă ce detaliază numeroase statistici, asta pe măsură ce dai click pe diverse zone.

Accesează aici

TrackCorona

Un design elegant și modern este ceea de diferențiază TrackCorona de celelalte site-uri prezentate până acum.

Accesează aici

Worldometers

Worldometers prezintă statistici mai simplu de urmărit. Acestea sunt realizate pe baza a ceea ce statele raportează. Site-ul este actualizat frecvent, fiind și ușor de urmărit.

Accesează aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole