15.3 C
București
luni, mai 23, 2022

Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa” a fost lansat. Bucură-te!

Ar trebui să le citești

Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”

Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, în versiunile pentru desktop, server, core și cloud, a fost lansat. Acest sistem de operare poate fi descărcat, testat și utilizat gratuit doar pe PC-urile cu procesor pe 64 de biți. Distribuția Linux poate fi folosită și sub forma aromelor sale oficiale (Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio și Xubuntu), toate aduse la zi.

20.04 LTS continuă mândria tradiție a Ubuntu de integrare a celor mai noi și mai mari tehnologii open source într-o distribuție Linux de înaltă calitate, ușor de utilizat.

UBUNTU.COM

Noutăți

Echipa pentruprieteni.com a selectat cele mai importante noutăți. Pentru cei care vor mai multe informații, notele de lansare pot fi lecturate în original aici.

  • Kernel Linux 5.4. Acesta aduce suport suplimentar pentru Wireguard VPN, AUFS5, cât și pentru tot ce înseamnă hardware IBM, Intel, Raspberry Pi and AMD;
  • Gnome, mediul grafic folosit, vine în versiunea 3.36. Avem, printre altele, îmbunătățiri la nivel de interfață de logare și performanță;
  • Python 3.8, cu posibilitatea de a folosi versiune 2.7;
  • Suport pentru formatul ZFS.

Descarcă

Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa” poate fi descărcat de aici

Video

Scurt video de prezentare.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Nu fă actualizarea la Windows 11! Treci pe Linux!

Windows 11 încearcă să forțeze o furișare tiptilă în viața utilizatorilor de Windows 10. A apărut din senin, aparent gratuit, ca o dovadă de bune intenții și de „next level” din partea Microsoft.
- Advertisement -

Cele mai noi articole