miercuri, iulie 8, 2020

Linux Mint 20 „Ulyana” a fost lansat. Bucură-te!

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Linux Mint 20 „Ulyana”

Linux Mint 20 „Ulyana” fost lansat și este disponibil pentru descărcare, testare și instalare. Actuala ediție este bogată în noutăți, vine cu cele mai noi versiuni ale aplicațiilor predefinite dar și cu funcții noi. Comparativ cu edițiile precedente, experiența generală este cu mult mai rafinată și imbunătățită.

3 Medii grafice

Utilizatorii pot alege între mediile grafice MATE, Cinnamon și Xfce. Faceți această alegere și în funcție de posibilitățile hardware ale computerului.

Descarcă

Din păcate, posesorii computerelor mai vechi nu mai pot utiliza versiunea pe 32 de biți. Pentru a instala această distribuție, o să aveți nevoie de un Stick USB de minim 5 GB și de minim 30 GB pe hard.

Linux Linux Mint 20 „Ulyana” poate fi descărcat de aici

Noutăți

Linux Mint 20 vine cu noutăți importante. Între noi fie vorba, dacă doriți să aprofundați, notele de lansare sunt disponibile aici. În esență, acestea sunt cele mai importante:

  • Această versiune este un LTS, dezvoltatorii vor oferi suport până în 2025;
  • La baza Linux Mint 20 stă Ubuntu 20.04 LTS;
  • Este inclusă o aplicație noă, Warpinator, în fapt, o reimplementare a defunctului Giver. Cu Warpinator, Linux Mint 20 readuce schimbul de fișiere ușor în rețeaua locală;
  • Cele mai noi versiuni ale aplicațiilor predefinite și ale mediilor grafice;
  • Suport îmbunătățit pentru NVIDIA Optimus. Appletul NVIDIA Prime arată acum redarea GPU permițând și selecția;
  • Cinnamon 4.6, MATE 1.24 și Xfce 4.14;
  • Kernel Linux 5.4;
  • Îmbunătățiri aduse aduse Xapps, sistemului, temelor și iconițelor aplicațiile Nemo file manager;
  • Gdebi a primit o interfață nouă;
  • 20 de wallappere noi, superbe.

Concluzie

Am utilizat Linux Mint 20 încă din versiunea beta și am rămas extrem de plăcut impresionați. OS-ul este la mare înălțime. Curat, productiv, permisiv, plăcut și rapid, Linux Mint 20 merită testat și utilizat și de către tine. Ce mai aștepți? Curaj!

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
65 Shares
Copy link
Powered by Social Snap