19.3 C
București
vineri, iulie 26, 2024

4 motive pentru care telefonul tău devine lent

Ar trebui să le citești

Telefonul tău devine lent?

Telefoanele pe care cei mai mulți români și le permit nu excelează la capitolul dotări premium. Aceste telefoane ale compromisului nu se ridică la înălțimea așteptărilor, entuziasmul de început estompându-se în fața micilor, dar tot mai deselor probleme care vor apărea într-un timp scurt.

Tot mai lent

Una dintre cele mai enervante probleme pe care le poți detecta cu ușurință la telefoanele mobile constă în faptul că acestea, în timp, devin tot mai lente. Această încetineală are câteva cauze principale despre care o să puteți citi mai jos.

Actualizarea OS-ului

Probabil, ați observat că telefonul funcționează cel mai bine cu Androidul venit din fabrică. Piesele hardware sunt concepute cu o anumită durată de viață, iar cu cât folosim mai mult dispozitivul, cu atât îl degradăm mai repede. Dacă o să efectuați un upgrade la o versiune mai nouă de Andoid, sunt șanse sporite să apară mici probleme de compatibilitate care să ducă la încetinirea dispozitivului. Întotdeauna, producătorii au o grijă deosebită față de versiunea de Android pe care o livrează în momentul lansării terminalului. Această foarte bună optimizare inițială s-ar putea să nu o mai întâlniți odată ce realizați upgrade-ul.

Vă recomandăm, dacă telefonul nu este unul prea puternic, să îi faceți aceste upgrade-uri de sistem de operare în limita generației în care acesta a fost lansat. Cu alte cuvinte, un telefon care a venit cu Android 4.4, abia va răsufla cu Android 6.1.
Între noi fie vorba, cum funcționează un laptop lansat acum un deceniu cu Windows XP, pe care instalăm un Windows 10?

Aplicațiile

Producătorilor de aplicații nu prea le pasă de câte resurse consumă acestea. În timp, aplicațiile vor fi dotate cu funcții noi, nu neapărat importante sau utile. Acestea vor ajunge să consume baterie, RAM, procesor etc. Așadar, manifestați o deosebită atenție asupra aplicaților pe care le aveți instalate și încercați să folosiți browserul ori de câte ori este posibil.

Ceea ce rulează în fundal

Tot la aplicații ajungem. Multe dintre acestea rulează în fundal chiar și după ce au fost închise (aplicațiile pentru mail, Facebook, feluritele aplicații de chat etc). Cu cât mai multe astfel de aplicații, cu atât mai repede bateria va fi devorată, banda de Internet consumată, RAM-ul ocupat etc., iar telefonul va excela la lentoare.

Degradarea memoriei flash

În timp, memoria flash al oricărui dispozitiv se degradează, cam toate piesele trec prin acest proces. Cu cât forjăm mai tare dispozitivul, cu atât îl degradăm mai mult. Să nu uităm că aceste elemente au o anumită durată de viață, iar începutul sfârșitului se manifestă prin lentoare.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole