Acest producător trimite cel mai rapid upgrade-uri de Android

0
android robot pentru prieteni pentruprieteni.com

În cazul în care dorești să îți achiziționezi un telefon nou, îți recomandăm să ții cont și de viteza cu care producătorul telefonului livrează actualizările sistemului de operare ori upgrade-urile de Android. Aceste upgrade-uri sunt extrem de importante, esențiale, am putea spune, deoarece ele aduc funcții noi, plus de securitate și stabilitate, consum mai mic de resurse, având și rolul de a petici nenumăratele riscuri de securitate care apar între timp.

Din păcate, sunt numeroși producători care arată că nu le pasă de client, supunându-l, din considerente economice, dar și datorită faptului că dețin un oarecare monopol, unor riscuri inutile. Samsung, din acest punct de vedere se arată a fi inconștient. Poate vreo reclamație la forurile abilitate din Uniunea Europeană, urmată de o amendă record, o să îi amintească de obligațiile pe care le are față de siguranța utilizatorilor terminalelor sale.

Android-ul nu este un sistem de operare imun la viruși, din acest motiv, pentru a fi în siguranță, este extrem de importantă viteza cu care îți sunt trimise actualizările sistemului de operare. Deși este pe primul loc atunci când aducem în discuție numărul de terminale vândute în multe colțuri ale lumii, inclusiv la noi, Samsung stă foarte prost la capitolul actualizări trimise către terminale, indiferent dacă vorbim despre upgrade-uri ori actualizări uzuale. În acest caz întâlnim două situații diferite:

a. terminalele mai scumpe primesc actualizările mai repede decât cele mai ieftine, dar mai târziu în comparație cu alte mărci
b. dispozitivele mai ieftine, chiar dacă tehnic sunt compatibile, primesc aceste actualizări cu mare întârziere sau deloc.

Până de curând, Samsung lăsa să se înțeleagă faptul că, indiferent de preț, dispozitivele sale vor primi cel puțin un upgrade de la o versiune mai veche la una mai nouă de Android. Moda aceasta pare că a cam dispărut, disprețul față de client pare că i-a luat locul. Dacă facem un efort de memorie, defunctul Nokia manifesta cam aceeași atitudine…

Așadar, sunt produători care, chiar dacă terminalul suportă din punct de vedere tehnic un upgrade de Android, din considerente economice, nu îl livrează ori îl livrează extrem de târziu. În acest moment, deși versiunea Android 6 împlinește anul de la la lansare, acesta se află instalat pe extrem de puține terminale.

Revenid la subiectul articolului, conform acestui studiu realizat în SUA, Motorola este producătorul care a trimis cel mai rapid actualizările cu noul Android 6 către terminalele sale. Desigur, se poate întâmpla ca realitatea din SUA să nu fie aceeași și prin alte colțuri ale lumii. Vezi studiul aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here