Așa a apărut roboțelul verde

0
android roboțelul pentru prieteni

Roboțelul potrivit

O prezență extrem de frecventă în ultimii ani, un personaj pe care cu toții îl cunoaștem. Este personificarea sistemului de operare de pe marea majoritate a tabletelor și telefoanelor mobile. Imaginea roboțelului verde este cea care ne vine în minte la auzirea sau citirea cuvântului “Android”. Ne-ar fi acum dificil să încercăm a ne imagina o mascotă mai potrivită pentru sistemul de operare oferit de Google. Dar cum și-a făcut apariția roboțelul verde?

Este greu de spus cu exactitate care a fost originea sa, însă ceea ce l-a făcut să reziste și să devină mascota Android este potrivirea sa cu produsul pe care îl reprezintă, fiind exact ceea ce i-ar fi lipsit acestuia, ca și imagine. Asta a făcut ca roboțelul verde să își facă apariția peste tot, de la majoritatea aplicațiilor software până la carcasele și ambalajele dispozitivelor mobile. Până și cei care lucrau la început în echipa Android se mirau de succesul de care se bucură acest roboțel și constatau prezența sa oriunde, conform businessinsider.com.

Povestea pe scurt

Se presupune că roboțelul ar fi fost creat de cineva, de un inginer din echipa de dezvoltare a sistemului de operare, apoi a fost prezentat lui Andy Rubin, cofondator și fost CEO al Android Inc. Andy Rubin ar fi fost încântat de idee, de potențialul ei și a decis s-o folosească. De atunci nu a mai durat mult până ce roboțelul verde a devenit omniprezent în cadrul Android.

Pe atunci se lucra la prima versiune de Android și la primul telefon care urma să ruleze acest sistem de operare, T-Mobile G1. În acest context, apariția mascotei a stârnit ceva confuzie în rândul celor de la Google. Asta deoarece se încheiaseră deja înțelegeri între Google și T-Mobile privind părțile telefonului și ale software-ului care urmau să fie branduite de T-Mobile și care de Google. Însă micul robot verde nu părea să facă parte în acel moment nici din branding-ul Google și nici din cel al T-Mobile. Cei de la Google s-au gândit serios dacă are sens sau nu să păstreze acel roboțel ca și element de branding.

Din fericire, și cei de la T-Mobile au fost încântați de roboțel și au fost de acord să permită Google să îl pună pe telefon și pe ambalajul acestuia. Cam asta este povestea mascotei Android, iar, dacă este adevărată, putem spune că apărut oarecum de la sine, în mod natural, și poate că exact asta i-a asigurat succesul și l-a făcut să rămână.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here