pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2019, Pentru Prieteni, Atenție la radiații
pentruprieteni.com

Radiațiile emise de telefon

Radiațiile emise de telefon ne pot afecta sănătatea. Din păcate, atunci când achiziționăm un astfel de dispozitiv, acest aspect ne scapă din vedere. Mare greșeală, uneori fatală!

SAR

În momentul folosirii, telefoanele mobile emit unde radio. Acestea se comportă asemeni radiațiilor și nu fac bine pentru sănătate. Rata specifica de absorție (SAR), ne arată cantitatea de radiații electromagnetice emise de un telefon și care este asimilată de corpul nostru. Cu cât cantitatea este mai mică, cu atât telefonul este mai “sănătos” și noi mai în siguranță. De partea cealaltă, cu cât cantitatea de radiații este mai ridicată, cu atât telefonul este mai periculos pentru sănătatea noastră.

Studii

Există studii care leagă o cotă crescută de radiații de apariția sau favorizarea cancerului, vezi datele cancer.org. În cazul copiilor, situația este cu mult mai periculoasă, configurația craniului permite o penetrare mai adâncă a undelor electromagnetice. Cercetătorii nu s-au pus de acord în privința pericolului, cert este că, din moment ce telefonul este ținut în apropierea craniului, pericolul este evident.

Statistici

Conform statista.com, cele mai periculoase modele de telefoane sunt cele de mai jos.

You will find more infographics at Statista

Cele mai puțin periculoase modele de telefoane, tot din punctul de vedere al radiațiilor emise, sunt cele de mai jos. Sursa: statista.com.

You will find more infographics at Statista