Câteva aplicații Android populare de care ar fi mai bine să te ferești

0
pentru prieteni mobil Android aplicații inutile

Multe dintre acele aplicații Android care au rating peste 4 și sunt descărcate chiar de zeci de milioane de utilizatori nu sunt întotdeauna ceea ce par. Deși au o interfață foarte plăcută ochiului, cu animații și efecte spectaculoase și sunt lăudate de cei ce le folosesc pentru performanțele lor, intimitatea și securitatea utilizatorului nu prea mai au loc printre prioritățile acestor aplicații adesea foarte bine cotate. Beneficiile oferite de astfel de aplicații sunt de cele mai multe ori inferioare prețului plătit de utilizator care fie este nevoit să suporte o mulțime de reclame, fie îi sunt furate datele sau îi este monitorizată activitatea. Ar trebui să ne ferim de aplicațiile care fac altceva decât ce promit și vă facem cunoscute în cele ce urmează câteva dintre ele. Dacă voi cunoașteți și altele, vă rugăm să ne dați un comentariu și să ne spuneți despre ele.

DU Battery Saver & Fast Charge – este doar una din numeroasele aplicații care pretind că ajută la economisirea bateriei și la încărcarea mai rapidă a acesteia. Are un număr foarte mare de download-uri și de review-uri de 5 stele. Nu există însă posibilitatea ca o apicație să influențeze viteza de încărcare a bateriei. Pe lângă faptul că ne minte, aplicația în cauză ne mai și invadează cu reclame. De asemenea, vedem reclame către ea și în cadru altor aplicații. O alternativă mai potrivită pentru monitorizarea consumului bateriei ar fi GSam Battery Monitor.

UC Browser – este cel mai popular browser web în China și India. Pretinde că are un “fast mode” care ar ajuta la economisirea traficului de date prin compresie. Pe de altă parte, monitorizează activitatea online a utilizatorului iar căutările sale sunt transmise necriptat către Yahoo India și Google. Un număr IMSI, seria IMEI, ID-ul Android, adresa MAC și locația detaliată sunt trimise către mai multe entități terțe.

Dolphin Web Browser – un browser fără reclame, cu suport Flash și video HTML 5, cu aproximativ 150 de milioane de download-uri. Partea mai puțin plăcuă și cunoscută a sa, la fel ca și la UC Browser, ține de monitorizarea activității. Mai rău chiar, salvează istoricul navigării în mod incognito într-un fișier pe dispozitiv. Alternativele mai sigure sunt Chrome, Firefox și Lightning.

Clean Master – o aplicație extrem de populară pentru întreținere (economisește bateria, curăță RAM-ul, crește viteza de funcționare și multe multe alte promisiuni). În realitate, telefonul funcționează mai bine fără ea. De ce? Pentru că versiunile mai recente de Android nu mai au nevoie de aplicații terțe pentru a gestiona memoria RAM. Sistemul de operare face asta mult mai eficient, uneori menținând aplicațiile încărcate în RAM pentru mai multă viteză și pentru a evita consumul suplimentar de energie pentru repornirea lor de la zero. Și face asta fără să ne sufoce cu reclame, cum obișnuiesc cei de la Cheetah Mobile – creatorii Clean Master.

Majoritatea aplicațiilor antivirus – acestea sunt utile mai ales atunci când instalați aplicații din afara magazinului Play de la Google sau când dispozitivul este rootat. Există foarte multe asemenea aplicații. Majoritatea antivirușilor desktop au acum și o variantă pentru Android. Atâta timp cât nu instalați aplicații din surse nesigure, dispozitivul nu este rootat (atunci aplicațiile cu acces root pot face cam orice în sistemul de operare), antivirusul este aproape inutil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here