O aplicație vampir îți secătuiește bateria telefonului

0
Alertă - Linux Pentru Prieteni
Alertă - Linux Pentru Prieteni

Ce este o aplicație vampir

De câte ori nu ați sesizat faptul că bateria smartphone-ului dumneavostră cedează prematur și nici măcar acumulatorul extern nu-i mai face față? Cauza cea mai des întâlnită a acestei probleme este reprezentată de câteva aplicații vampir. În această categorie intră acele softuri care secătuiesc telefonul de energie prin consumul exagerat de memorie RAM, devorarea traficului de Internet, prin faptul că rulează permanet în background. În plus, o aplicație de tip vampir te umple și de publicitate ori de notificări.

Probleme multe

Cu siguranță ați sesizat, chiar și în cazul telefoanelor de ultimă generație, faptul că imediat după ce anumite aplicații extrem de la modă sunt instalate, telefonul începe să ruleze destul de greoi, iar bateria se consumă mult mai repede decât înainte. Per total, suprasolicitarea telefonului îi va grăbi sfârșitul.

Pentru foarte mulți, problema acumulatorului care se descarcă rapid nu pare a fi importantă, spiritul tolerant al acestora determinându-i să opteze pentru soluția reîncărcării mai dese a dispozitivului. Cei care au avantajul de a deține dispozitive care permit înlocuirea bateriei (vezi câteva modele) își pot face mai puține griji, dar viața posesorilor de telefoane inteligente cu baterie ce nu poate fi înlocuită este oarecum mai stresantă.

Acumulatorii au o durată de viață limitată, cu un număr finit de cicluri de încărcare-reîncărcare și ar fi păcat să le grăbim sfârșitul când putem lua o decizie logică în privința eliminării aplicațiilor vampir, care sug energia dispozitivului vostru. Din păcate, în cazul nostru, achiziționarea unor dispozitive mai performante, precum acestea, nu este o soluție rezonabilă dacă folosim una sau mai multe aplicații vampir.

Soluția

Din categoria aplicațiilor extrem de întâlnite pe telefoanele românilor și care se remarcă prin aportul adus consumului rapid al bateriei se află și două aplicații oficiale ale Facebook, Facebook și Facebook Messenger. Mai mult ca sigur ați observat acest aspect negativ. Pentru a vă convinge, în cazul în care nu credeți asta, vă recomandăm să faceți următorul experiment: dezinstalați aceste aplicații și accesați Facebook doar prin intermediul unui browser web. Oare cu câte procente/ minute/ ore va crește durata de viață a dispozitivului? În plus, veți sesiza că și telefonul se va mișca mai repede deoarece aceste aplicații vampir se remarcă și printr-un consum exagerat de memorie RAM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here