Salvează lumea de… ea însăși

0
plaque pentru prieteni pentruprieteni.com

Suntem la începutul anului, perioadă în care unii sunt în vacanță (abia la începutul ei), iar timpul liber se găsește mai cu ușurință în cazul lor. Dacă vrei doar să te relaxezi sau chiar să te descarci de tensiunea acumulată după o zi de muncă și să te răzbuni virtual pe lumea care îți face viața grea, citește mai departe. Este vorba despre un joc în care adversarul nu este și personajul negativ, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. De fapt, adversarul este un personaj colectiv, în număr de miliarde, pe care jucătorul trebuie să-l elimine în totalitate, într-o luptă pe viață și pe moarte.

Personajul controlat de jucător este unul microscopic dar care poate deveni de neoprit. Mai exact, Plague Inc., produs de Ndemic Creations, căci acesta este jocul despre care ne-am gândit să vă povestim astăzi, presupune crearea, prin evoluție, a unui agent patogen (bacterie, virus, nano-virus, fung, parazit, armă biologică etc.) de neoprit, care să infecteze întreaga populație a lumii și, în funcție de scenariul jucat, să o elimine înainte ca omenirea să creeze un tratament. Folosindu-se de punctele ADN acumulate, agentul patogen poate, prin mutații genetice să devină mai transmisibil, să provoace victimelor diverse simptome, de la simple mâncărimi până la comă și multe altele. De asemenea, tot prin mutații, acesta poate căpăta abilități care să-l facă mai greu de ținut în frâu, precum rezistența la medicamente, la frig sau la căldură.

Jocul poate fi jucat la patru nivele de dificultate și solicită strategii diferite pentru îndeplinirea obiectivului. Pentru început, jucătorul trebuie să aleagă zona/țara din care să înceapă răspândirea. Apoi, pe măsură ce adună puncte ADN, le poate folosi pentru a face personajul cât mai eficient. Pe măsură ce numărul celor infectați crește, oamenii vor încerca să creeze un tratament, demers care poate fi contracarat în mai multe moduri, dar nu intrăm acum în prea multe detalii.

În ansamblu, jocul este un amestec de strategie și simulare înspăimântătoare a lumii reale. Grafica este una foarte reușită, fiind concepută din start pentru touchscreen. Nici sunetul nu e rău deloc, contribuind cu brio la crearea unei atmosfere potrivite cu acțiunea. Plague Inc. poate fi instalat și jucat pe dispozitive cu Android, pe iPhone, iPad și dispozitive cu Windows Mobile. Reprezintă un succes global, fiind menționat în publicații precum The Economist, New York Post, Boston Herald, The Guardian sau London Metro. Dezvoltatorul a fost invitat la CDC (Center for Desease Control), în Atlanta, pentru a vorbi despre modelele de boli din cadrul jocului.

Mai multe informații despre Plague Inc. găsiți pe Google Play (click aici). Se instalează rapid pe majoritatea dispozitivelor, iar după un scurt instructaj, lumea își așteaptă liniștită sfârșitul. Ideea de a distruge omenirea s-ar putea să li se pară unora destul de deplasată, dar atâta timp cât rămâne doar un joc, nu are cui să facă rău. Succes 🙂

Salvează lumea de… ea însăși

Descarcă de aici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here