Samsung Galaxy S8 – la ce să ne așteptăm

0

MWC (Mobile Word Congress) 2017 tocmai s-a încheiat, dar asta nu înseamnă că perioada ce urmează va fi lipsită de evenimente notabile. În săptămânile următoare sunt anunțate mai multe lansări, însă cea mai așteptată este cea a noii “nave amiral” a Samsung, și anume Galaxy S8. Noul dispozitiv a fost menționat pe scurt în cadrul MWC.

29 martie

Pe data de 29 martie, conform teaser-ului difuzat la MWC, va avea loc un eveniment în cadrul căruia Samsung va prezenta Galaxy S8 întregii lumi. Imediat după, toate detaliile tehnice despre noul dispozitiv, împreună cu prețul și disponibilitatea acestuia vor fi cunoscute.

Margini exterioare aproape inexistente

Tendința anului 2017 în materie de telefoane este ca marginile exterioare (pe toate cele patru laturi) să fie cât mai înguste. Acest trend s-a văzut deja la LG G6 (lansat nu cu mult timp în urmă), dar și la Xiaomi Mi Mix, lansat la sfârșitul anului trecut. Deci și în cazul Galaxy S8 ar trebui să ne așteprăm la ceva asemănător.

Două variante de dimensiuni

Conform unor informații care au “scăpat” pe Internet, se pare că Galaxy S8 va veni în două variante de dimensiuni diferite, una cu formă dreptunghiulară, de 6.2″, iar cealaltă cu colțuri rotunjite, de 6.1″. Astfel, noul Galaxy va avea un ecran mai mult decât generos (poate un pic prea mare), indiferent de variantă.

Snapdragon 835

E posibil ca Galaxy S8 să fie primul telefon dotat cu procesorul Snapdragon 835, cea mai recentă și mai performantă realizare a celor de la Qualcomm. Nici LG G6, nici HTC U Ultra nu au așa ceva sub capotă. Nu este o surprinză ca acest procesor să fie implementat prima dată într-un dispozitiv Samsung, având în vedere colaborarea între această companie și cei de la Qualcomm.

Cititorul de amprentă – repoziționat

În mod tradițional, la dispozitivele Samsung, senzorul de amprentă era integrat în butonul Home. Dar, din moment ce Galaxy S8 nu va mai avea acest buton, a fost necesar un nou amplasament pentru cititorul de amprentă. Și se pare că acesta va fi localizat pe partea din spate a telefonului, în partea dreaptă a camerei. Ținând cont de dimenziunile dispozitivului, e posibil ca acest senzor să fie oarecum greu accesibil pentru unele persoane.

Jack pentru căști

Deși e la modă eliminarea jack-ului pentru căști, cum e cazul iPhone, Samsung pare decis să păstreze această facilitate, cel puțin pentru o perioadă. Bineînțeles, acest conector va fi însoțit la Galaxy S8 de un port USB C.

Butoane pe ecran

Galaxy S8 nu va mai avea niciun buton în partea de jos, în exteriorul ecranului. Butonul Home dar și cele de navigare vor fi prezente pe ecran, oferind astfel posibilitatea configurării ordinii și funcțiilor asociate lor, ca la majoritatea dispozitivelor Android.

“Bigsby” – noul asistent AI Samsung

Galaxy S8 va fi dotat cu un asistent AI ce va purta numele “Bigsby”. Probabil acesta va face cel puțin aceleași lucruri ca și Google Assistant, dar în stilul Samsung.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here