WhatsApp retrage aplicația de pe anumite telefoane

0
android roboțelul pentru prieteni

O decizie de consemnat

La sfârșitul anului 2016 dezvoltatorii WhatsApp au luat decizia de a nu mai oferi asistență pentru WhatsApp Messenger pe anumite versiuni ale unor sisteme de operare destinate dispozitivelor mobile. Stoparea suportului va fi realizată până pe data de 30 iunie 2017.
Pe blogul WhatsApp sunt enumerate următoarele platforme pe care funcționarea aplicației va înceta:

  • BlackBerry OS și BlackBerry 10
  • Nokia S40
  • Nokia Symbian S60
  • Android 2.1 și Android 2.2
  • Windows Phone 7
  • iPhone 3GS/iOS 6

Motivele invocate pentru justificarea deciziei țin de faptul că aceste platforme „nu mai oferă capacitățile necesare pentru a putea extinde opțiunile aplicației noastre pe viitor.”

Despre impactul deciziei

Impactul deciziei nu pare a fi unul majore, între timp, selecția naturală eliminând în mare parte de pe piață acele dispozitive mobile care rulau versiuni mai vechi ale acestor cunoscute sisteme de operare mobile. În cazul Symbian, ei bine, acesta nu mai primește suport din partea defunctei Nokia de cel puțin câțiva ani. Acum, nici nu putem nega faptul că o mai fi câteva persoane care încă mai utilizează telefoane mai vechi de 6-7 ani.

Care-i soluția

Tot pe blogul companiei se sugerează celor care dețin telefoane mobile care rulează versiunile de soft mai sus amintite să facă upgrade la o versiune mai nouă. Acest fapt pare a fi imposibil în marea majoritate a cazurilor upgrade-ul nu mai este posibil din cauza politicii producătorilor de a nu mai permite upgrade-ul versiunilor mai vechi, singura soluție fiind achiziționarea unor dispozitive mobile mai noi.

O alternativă pentru desktop

Cu siguranță cunoașteți faptul că există anumite aplicații ce vă permit accesul la WhatsApp cât și la alte rețele sociale. Un astfel de soft pe care noi îl recomandăm este Franz, iar detalii, referitoare la modul de funcționare, descărcare și utilizare, poți citi aici. Aplicația este gratuită și compatibilă cu MacOS, Windows sau diferitele distribuții GNU/Linux

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here