Live de pe ISS – ascultă Pământul din spațiu

0
Live de pe ISS - ascultă Pământul din spațiu

International Space Station

Nu foarte departe de noi, doar la vreo 300 și ceva de kilometri altitudine, orbitează ISS (Stația Spațială Internațională). Nu vom intra în detalii despre acest instrument realizat de om, care se deplasează pe orbită cu 7,66 Km/s, cine dorește poate citi informații surpinzătoate aici.

Cum să vezi Pământul din spațiu?

Cum șansele unui om simplu de a ajunge pe Stația Spațială Internațională sunt din start aproape egale cu zero, noi vă propunem o metodă alternativă prin care puteți vedea o mică parte din ceea ce văd astronauții. Pentru a face acest lucru, trebuie să accesăm site-ul RadioISS, un proiect excelent oferit de NASA (National Aeronautics and Space Administration). Priveliștea este impresionantă, efectul garantat, Planeta Albastră este sublimă.

Vă invităm, așadar, să priviți pământul în direct, ce-i drept, cu o întârziere de câteva secunde datorată distanței, de la altitudinea la care orbitează SSI, prin intermediul camerelor cu care aceasta este dotată. Tot ce trebuie să faceți este să accesați link-ul din josul articolului. Veți avea posibilitatea nu doar să urmăriți de sus Planeta Pământ, ci să și ascultați posturile de radio emise de statele deasupra cărora SSI orbitează. Pentru a vedea exact pe deasupra căror state SSI orbitează, aveți la dispoziție o hartă care se actualizează în timp real. În permanență sunt sute, chiar mii de privitori online din întreaga lume, care urmăresc simultan periplul ISS deasupra casei noastre.

PS: Știați că pe computerele de la bordul ISS rulează GNU/Linux, mai precis Debian?

Click aici pentru a vedea live ceea ce văd doar astronauții

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here