Autoritățile au recunoscut că urmăresc ilegal telefoanele cetățenilor

0
unde-pentru_prieteni

Toți știm, dar…

Despre subiectul abuzului incalificabil pe care autoritățile îl comit urmărind în bloc telefoanele cetățenilor s-au scris enorm de multe articole și au fost prezentate foarte multe dovezi. Jocul e cam așa: presa prezintă dovada și lansează acuzația, având grijă să perie totuși statul, opinia publică se arată oripilată, diverșii inși pe care îi vedem tot timpul la TV și care sunt de profesie păreriști au grijă să ducă în derizoriu problema, iar autoritățile nu știu cum să dea impresia că nu pricep ce se întâmplă.

Așa se face că, deși ilegal, spionatul cetățenilor este unanim acceptat, intrând în cotidian, fără să mai deranjeze pe nimeni. Pretexte au fost și sunt destule vârâte pe gât, dar nimeni nu ia taurul de coarne, iar cei care îndrăznesc sunt eliminați imediat.

Unii recunosc

FBI a recunoscut oficial că își spionează cetățenii în speranța de a prinde infractori. Și, după cum probabil bănuiți, această acțiune este desfășuratăată fără mandat de la judecător, adică ilegal. În fond ar fi și imposibil să obții mandate pentru toți locuitorii unei țări, fără ca aceștia să fi făcut ceva rău. Practic, prin vocea purtătorului de cuvânt, s-a recunoscut folosirea unor dispozitive similare antenelor de telefonie mobilă care au împânzit orașele și care înregistrează toate mișcările posesorilor de telefoane. Acum, deși nu este recunoscut, probabil că sunt înregistrate inclusiv convorbirile, pe lângă locația sau alte detalii de natură tehnică.

Concluzia

Întrebarea care se pune este cum am defini un stat care pleacă de la premisa că toți cetățenii sunt potențiali infractori, că vor realiza cândva, undeva o infracțiune și din acest motiv îi urmărește fără mandat, adică ilegal?

Ei bine, presiunea opiniei publice și secolele de democrație au făcut totuși ca autoritățile din SUA să recunoască acestă practică total ilegală. Autoritățile noastre credeți că ar recunoaște evidențele? Au ele această educație?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here