Ai pus pe Facebook locul unde te afli?

0
facebook home pentru prieteni linux

Facebook, rețeaua socială care domină de ani de zile topul celor mai accesate și puternice site-uri din lume, din punct de vedere a influenței exercitate, și fără de care milioane de oameni nu ar mai putea trăi, poate genera nenumărate pericole. Puțini sunt cei care, cuprinși de febra Fcebook, realizează cât de periculosă poate deveni o banală postare.

Iată ce NU ar trebui să faceți pe Facebook:

  • să vă faceți publice datele personale complete

Facebook nu reprezintă un CV online, ci doar un site a cărui folosire ar trebui să vă binedispună. Nu are niciun sens ca tot poporul să cunoască aspecte precum numărul de telefon, locația exactă, adresele de email etc.

  • să vă faceți publică locația în care vă aflați

Este o fiță în prezent să dai check in sau să îți anunți prietenii pe unde te afli. Hoții, și nu numai ei, ar putea profita de asta, și nu spre binele vostru.

  • să vă publicați pozele copiilor și, de ce nu, ale voastre

Sunt nenumărate fotografii cu bebeluși și copii pe Facebook, lăsate la discriteția necunoscuților. Dacă ții neapărat să publici aceste fotografii, setează foarte bine confidențialitatea acestora, astfel încât doar acele persoane în care ai foarte mare încredere sau de la care ai confirmarea clară că administrează profilul Facebookcu numele respective, să le vadă.

Mai mult, o chestie destul de gravă este reprezentată de apariția unor profile controlate de părinți și făcute pentru ciopiilașii de câteva luni sau ani de zile. Nu cred că este în interesul viitorului copilului ca părintele să îi facă cont încâ din fragedă copilărie, sunt lucruri mult mai importante cărora le trebuie acordată atenție.

  • planuri de viitor și activități din trecut

Hoții, prietenii și concurența nu trebuie să cunoască chiar orice mișcare a ta. Trecutul tău, chiar și cel profesional, reprezintă un aspect destul de intim care nu trebuie să stea la dispoziția tuturor. La fel putem spune și despre viitor.

  • să dați accept în lista voastră necunoscuților

De fiecare dată când accepți pe cineva nou în lista de prieteni, trebuie să te asiguri că acel cont care pretinde că aparține amicului tău, chiar să îi aparțină. Ce fel de intenții crezi că poate avea un necunoscut care ți-a cerut prietenia sau care se află în spatele unui profil ciudat/spart?

  • să deschideți mesaje suspecte

Virușii se transmit de la un cont infectat la unul neinfectat și se bazează pe curiozitatea credulului. Oridecâteori primești un mesaj cu un link ciudat care te duce spre un site ciudat sau care îți promite și luna de pe cer, nu trebuie să dai click pe el. Este extrem de ușor să îți vrusezi computerul și foarte greu să scapi de virus.

  • să denigrați diverse persoane

Orice postezi pe Facebook poate supăra pe unii sau pe alții. Dacă denigrezi o persoană, consecințele pot fi lagale și usturătoare pentru buzunarul tău.

Așadar, gândim de 5 ori și postăm o dată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here