Pentru protecția ta

Te invităm să citești cu atenție acest articol și să testezi ceea ce vei afla pentru a înțelege că nu bate nimeni câmpii, că lucrul care părea foarte sigur este mai mult o minciună. Nu uita, după ce vei testa pe propriul computer acest mini tutorial, să îți iei și măsurile de rigoare pentru a nu mai fi expus.

Tot experimentul durează mai puțin de un minut și, din câte vei vedea, nu este nevoie să mai faci încă o facultate pentru a afla parola, totul este mai mult decât ușor. Folosește un computer și browserul de pe care te loghezi pe Facebook. Apropos, dacă ți-ai uitat parola la Facebook, folosește acest tutorial pentru a o afla.

Din trei mișcări…

Din trei mișcări, parola contului tău Facebook poate fi cunoscută chiar și de un elev de clasa întâi. Bineînțeles, nu oricum, trebuie îndeplinite anumite condiții, adică tu să faci o greșeală fundamentală, foarte des întâlnită, pentru ca scenariul de mai jos să se aplice.

Marea greșeală

Marea greșeală pe care o puteți face este să aveți o încredere mult prea mare în ceilalți și să vă logați de pe telefonul, tableta computerul unui cunoscut, ori de pe dispozitive pe care le utilizați la locul de muncă. Cu alte cuvinte, dacă te-ai logat pe Facebook de pe un alt computer, telefon sau tabletă, adică de pe dispozitive care nu îți aparțin, pe care nu le poți supraveghea ori controla și nu ai activat funcția de securitate despre care poți citi aici, siguranța contului tău Facebook este compromisă.

Procedura

1. Mergi pe pagina de autentificare Facebook
2. Click pe câmpul “Email or Phone”. Vor apărea adresele de email de pe care s-a intrat pe Facebook.
3. Selectează adresa corespunzătoare contului căruia i-ai uitat parola. Aceasta va apărea în partea dreaptă, scrisă cu buline.
4. Selectează parola (șirul de buline), da-i click dreapta și accesează “Inspect/Inspect element”.
5. Identifică în codul care apare selectat cu albastru elementul „type = password”. Înlocuiește “pasword” cu “text”, dai Enter, iar bulinele despre care am scris mai sus vor fi înlocuite de parolă.

Ți se pare greu? Urmărește clipul de mai jos.

Ai greșit? Urmează acești pași

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − 6 =