Cum faci upgrade la noul Linux Mint 18.1

0
linux mint 18 1 linux pentru prieteni

O noutate de la Linux Mint

În cazul în care nu ai aflat, Linux Mint a beneficiat de un upgrade de versiune destul de important. Pentru a te putea folosi de serviciile celei mai noi versiuni ale acestei distribuții, va trebui să alegi între două modalități prin care acest upgrade va fi realizat, presupunând, desigur, că tu, în acest moment, rulezi Linux Mint și nu un alt sistem de operare.

Primul pas pe care va trebui să îl faci este să realizezi un backup ale datelor importanate și să le salvezi în cloud sau pe alte partiții.

Ce recomandăm noi

Întotdeauna, oricât ar fi fost de tentante modalitățile alternative de upgrade ale sistemelor de operare, noi am recomandat instalarea acestora pe curat. Este cea mai simplă și recomandată posibilitate prin care te poți bucura și folosi de serviciile unei noi versiuni. În cazul nostru, recomandăm descărcarea imaginii .iso a Linux Mint, nu înainte de a vedea ce noutăți aduce, și arderea acesteia pe un DVD. Nu uita să folosești o aplicație capabilă să realizeze DVD-uri bootabile.

Desigur, puteți utiliza și un stick USB. Lucrurile se complică în acest caz, în funcție de sistemul de operare folosit, stick-ul deținut și aplicațiile capabile să ardă imaginea într-un mod corect. Sincer, ai șanse mari de rateuri dacă nu ești atent.

Principalul dezvantaj este că va trebui să reinstalezi toate aplicațiile.

Indiferent de soluția aleasă, nu uita ca întotdeauna să verifici integritatea imaginii .iso. Pe parcursul descărcarii, din diverse motive, se pot petrece multe lucruri, rezultatul fiind o imagine .iso defectă și un sistem instalat prost, ori imposibil de instalat.

Alternativa cea mai comodă

Cea mai comodă alternativă pentru un utilizator este să actualizeze Linux Mint direct din sistemul de operare. În funcție de cât de adânc ți-ai băgat nasul și ai experimentat pe Linux Mint, sunt șanse ca această actualizare să fie un eșec sau un succes.upgrade-linux-mint-18.1-pentru-prieteni

Pentru a putea face acest upgrade de la Linux Mint 18 la Linux Mint 18.1 va trebui să accesezi Update Manager și să verifici printr-un refresh dacă sunt actualizări disponibile pentru sistemul de operare. Dacă aceste actualizări sunt prezente, va trebui ca să lași sistemul să le instaleze. Fii cu băgare de seamă, în unele cazuri ți se poate cere să dai restart. După restart, reaccesează Update Manager și vezi dacă este prezentă opțiunea mintupdate and mint-upgrade-info. Actualizarea va porni accesând “Edit->Upgrade to Linux Mint 18.1 Serena”. Procesul nu durează mult, în funcție de cât de puternic și rapid este ssitemul tău ori conexiunea la Internet. La final, vei fi nevoit să restartezi computerul.

Concluzie

Noi suntem adepții utilizării ultimelor versiuni ale diverselor sisteme de operare. Sunt cazuri în care acest țel este dificil de pus în practică. În cazul Linux Mint, recomandăm trecerea rapidă la versiunea 18.1, indiferent de modalitatea aleasă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here