Cum să instalezi cea mai recentă versiune de LibreOffice pe Ubuntu

0
libreoffice linux pentru prieteni pentruprieteni.com

Neprețuit

Pentru elevi, studenți, profesori, avocați, persoane care lucrează în administrația națională sau privată, adică pentru oricine folosește documente electronice, suita office LibreOffice este un must have. De asemenea, este și cea mai bună alternativă la suita comercială a celor de la Microsoft. În mai toate distribuțiile GNU/Linux ale momentului, LibreOffice vine instalat din fabrică.

Alternative

Există și alternative demne de luat în considerare la această aplicație. Avem o multitudine de suite office online, cu avantajele și dezavantajele acestora, dar și alternative în materie de aplicații instalate. Dacă ar fi să aruncăm o privire asupra aletrnativelor online, am descoperi: Open365, Google Docs, Zoho ori Live Documents. Pentru a vă bucura de aceste oferte este necesar să veți o conexiune funcțională la internet, poate acest aspect nu este înghițit de mulți utilizatori, fapt care determină succesul softurilor clasice. Aplicații precum WPS Office, Onlyoffice, Caligra Suite, Polaris Office etc., pot constitui o alternativă la LibreOffice.

Upgrade-ul la cea mai nouă versiune

Pe Ubuntu se încearcă păstrarea unui echilibru între stabilitate și cele mai noi versiuni ale aplicațiilor. Din acest motiv, sunt șanse uriașe ca cele mai noi versiuni ale softurilor pe care le folosești să nu se regăsească în ediția curentă de Ubuntu. Nu face excepție nici LibreOfice. De obicei, o nouă versiune de Ubuntu aduce și cea mai nouă versiune de LibreOffice, asta dacă decizi să depinzi de ei.

Pentru acele persoane care nu pun neapărat stabilitatea pe primul loc și sunt în căutarea noului, există posibilitatea ca din trei mișcări să puteți instala cea mai nouă versiune a LibreOffice. Secretul constă în folosirea unui pachet snap. Este știut că snap-ul vă permite folositea pe computer, întotdeauna a celei mai noi versiuni a softului care deține această facilitate

Instalare

Prin intermediul unei comenzi scrisă cu băgare de seamă în Terminal și în câteva zeci de secunde puteți trece de la o versiune mai veche la cea mai nouă. Comenzile sunt mai jos. Odată instalat, pe al vostru Ubuntu vor exista două versiuni ale acestei aplicații, asta după cum o să constatați la o simplă căutare după denumire. Versiunea cu care sistemul a venit ar fi indicat să o dezinstalați, urmând să folosiți doar ceea ce ați instalat prin snap.

sudo snap install libreoffice

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here