pentru prieteni update ubuntu

Indiferent că îl folosim pe computer, laptop, netbook sau pe dispozitive mobile gen tablete sau telefoane inteligente, menținerea la zi a sistemului de operare a acestora este, sau ar trebui să fie, extrem de importantă. De ce nu, ar trebui să fie unul dintre principalele obiective ale utilizatorului, în ceea ce privește întreținerea sistemului de operare.

Atât IOS-ul celor de la Apple, Windows-ul celor de la Microsoft sau GNU/Linux,cu multitudinea sa de distribuții, trebuiesc menținute la zi, prin actualizări, ori de câte ori sistemul de operare o cere.

Pentru utilizatorul român de Windows, mai precis pentru cel care a trecut la Linux sau care folosește cele două sisteme de operare în paralel, actualizarea sistemului poate pune probleme, în special de natură psihologică. De instalat actualizările nu este greu, sistemul este aproape automatizat, mai greu este să te lupți cu obișnuința unor practici devenite oarecum normalitate pe Windows, cu mentalitatea și ignoranța.

Foarte mulți români utilizatori de Windows piratat au blocat aceste actualizări în speranța deșartă că Microsoft nu îi va descoperi și nu le va face inoperabil, mai devreme sau mai târziu, sistemul de operare. Va trece ceva timp până ce aceștia vor înțelege că distribuția de Linux pe care o folosesc nu are același statut precum Windows-ul, același comportament și aceleași principii de bază.

Utilizatorul trebuie să înțeleagă că dacă rulează o distribuție gratuită de Linux, gen Linux Mint, Ubuntu, Manjaro, openSUSE etc. nu comite nicio infracțiune și nu mai este nevoie să se ascundă, adică să blocheze actualizările sistemului și să îl supună astfel unor riscuri. Descărcarea, testarea, instalarea, actualizarea, distribuirea este legală, gratuită și recomandabilă.

Actualizările sistemului tău de operare bazat pe GNU/Linux sunt extrem de importante deoarece:

mențin sistemul de operare la zi

înlătură, repară eventualele breșe de securitate

înlătură, repară erori de funcționare ale sistemului

aduc un plus de compatibilitate cu partea hardware

implementează funcții noi

instalează cele mai noi variante ale aplicațiilor pe care le folosești, pentru a obține maximul de performanță și de securitate din partea acestora

Tu când ai instalat ultima oară actualizările Linux-ului tău?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here