GNOME ne lasă să organizăm aplicațiile așa cum dorim

0
gnome 3 apps pentru prieteni pentruprieteni.com

Flexibilitate

Deși pare un pic mai rigid decât KDE sau Cinnamon, mediul grafic GNOME oferă utilizatorilor săi o gamă destul de variată de modificări pe care aceștia le pot efectua, astfel încât utilizarea Linux-ului – și implicit a mediului GNOME – să reprezinte o experiență cât mai plăcută, chiar și atunci când computerul este utilizat în scopuri productive și nu doar pentru divertisment.

O funcție utilă

Mediul grafic GNOME, ca și majoritatea celorlalte medii grafice moderne (KDE, Cinnamon, Unity etc.), pune la dispoziție o funcție de căutare a aplicațiilor, căutare care se desfășoară suficient de rapid încât să se poată apela la ea ori de câte ori dorim să deschidem o aplicație. Singura condiție este aceea că trebuie să cunoaștem măcar o parte a denumirii acelei aplicații. Dacă nu, suntem nevoiți să căutăm manual printre celelalte aplicții până găsim ceea ce ne interesează, ceea ce uneori durează mai mult decât ar trebui. Mai avem alternativa de a instala o extensie GNOME care să ne arate aplicațiile pe categorii.

Dar o variantă și mai bună, care ne permite să organizăm aplicațiile instalate după bunul plac este crearea de foldere în care să le includem, după criterii pe care noi singuri ni le stabilim. Dacă nu știați, mediul GNOME oferă această posibilitate, astfel încât nu vom mai fi nevoiți să amețim dând scroll în toată lista de aplicații atunci când uităm denumirea vreuneia dintre ele.

Cum creăm folderele pentru aplicații?

Nu e necesar să instalăm nimic în plus, trebuie doar să deschidem managerul de aplicații (Software) și dăm click pe butonul “Installed” ca să ne arate aplicațiile instalate. Apoi dăm click pe butonul de selecție din partea dreaptă, pe aceeași linie cu “All”, “Installed” și “Updates”, pentru a activa căsuțele de selecție din stânga fiecărei aplicații. Apoi selectăm aplicațiile pe care vrem să le includem într-un anume folder și dăm click pe butonul “Add to Folder…” din partea de jos a ferestrei. Se va deschide o altă fereastră mai mică în care trebuie să creăm folderul respectiv. Dăm click pe butonul “+” și tastăm denumirea folderului (de exemplu “Music Players”, “Games” sau “Video Editors” etc.) și în cele din urmă dăm click pe butonul “Add” din colțul din dreapta-sus al acestei ferestre.

gnome 3 apps pentru prieteni linux pentruprieteni.com

De asemenea, GNOME ne oferă și posibilitatea de a muta aplicațiile dinr-un folder în altul. După ce le selectăm pe cele care ne interesează, nu trebuie decât să dăm click pe butonul “Move to Folder…” și apoi să selectăm folderul în care vrem să le mutăm. Putem și să scoatem din foldere aplicațiile pe care dorim să le vedem imediat ce accesăm lista. Le selectăm și dăm click pe butonul “Remove from Folder”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here