Acestea sunt cele trei site-uri românești dedicate GNU/Linux pe care le urmărim zilnic

1
pentruprieteni.com logo
pentruprieteni.com logo

La nivel global, sunt nenumărate site-uri sau bloguri dedicate fenomenului GNU/Linux. Cele mai multe sunt serioase și au apariții săptămânale, dacă nu chiar zilnice. Lucrurile se mișcă de ceva vreme și în țara noastră prin apariția unor site-uri care tratează subiectul mai sus amintit, subiect care se află și în atenția pentruprieteni.com.

Pe lângă câteva site-uri străine, scrise în limba engleză, dar multe aparținând românilor, echipa pentruprieteni.com urmărește zilnic trei site-uri românești care scriu despre GNU/Linux. Interesante, profesioniste și demne de încredere, despre aceste site-uri vom scrie în cele ce urmează, într-o ordine care nu se vrea a fi văzută drept un top.

Blogul lu’ Ciprian

http://ciprianbugulet.blogspot.ro/

După informațiile noastre, blogul îi aparține lui Ciprian Buguleț și a apărut în mediul online în mai 2008. Blogul lu’ Ciprian cuprinde informații și tutoriale despre GNU/Linux scrise după principilu “scurt și la obiect”. Este un site activ, actualizat foarte des, cu informații preponderent tehnice, corecte, utile, de calitate și interesante.

Din păcate, nu am reușit să identificăm o pagină Facebook ori Google+ dedicată blogului, cu toate acestea, autorul poate fi urmărit pe Google+ (click aici).

Lumea lui Bobses

http://www.bobses.eu/

Cu un slogan foarte reușit – “Treci la Linux și vei fi un câștigător” – acest site, care aparține lui Pompiliu Maftei, prin conținutul său te face să îl vizitezi zilnic. Pe lângă subiecte dedicate GNU/Linux, site-ul abordează și alte subiecte ce așteaptă să fie descoperite de voi.

Puteți afla primii ce noutăți au mai fost publicate pe bobses.eu de pe pagina oficială a site-ului, pagină ce poate fi accesată aici. Nu uitați să îi dați Like.

GNU Linux România

http://www.gnulinux.ro/

Pe GNU Linux România găsești informații noi, interesante și de calitate, despre fenomenul GNU/Linux. Atât GNU Linux România cât și http://crismblog.ro, apațin lui Alexe-Cristian Moldovan. Despre sine, Cristian spune că este, …”militar de profesie și fost membru al Fundației Ceata și al Grupului RogentOS”.

Site-ul are o puternică prezență pe rețelele de socializare iar pagina Facebook poate fi accesată aici. Nu uitați să îi dați Like.

1 COMMENT

  1. Mulțumesc pentru atenția cuvenită din partea voastră sitului meu despre GNU Linux. Cel de al doilea sit pe care la-ți menționat nu mai este on de ceva vreme.

    Mulțumesc

    PS: Și eu vă urmăresc îndeaproape situl 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here