Ai de gând să îți cumperi o tabletă? Citește și distribuie

0
tabletă linux pentru prieteni

O tabletă pentru fiecare

Tableta, într-o perioadă scurtă de timp, a ajuns un instrument prezent în aproape fiecare casă de român. Piața se află într-o permanentă fierbere, produse noi și captivante văd lumina zilei mai tot timpul. Piața abundă în tablete de toate mărcile, mărimile și caracteristicile, iar achiziționarea unui astfel de instrument nu ar trebui privită cu nepăsare. Obiectivul viitorului cumpărător ar fi să încerce să obțină raportul cel mai potrivit dintre calitate și preț, în funcție de banii pe care dorim să îi investim.

Site-ul pentruprieteni.com vă propune un set de întrebări la care voi ar trebui să meditați dacă sunteți pe drumul spre achiziționarea unei tablete.

Contează marca?

O marcă necunoscută nu îți oferă nicio garanție că nu arunci banii pe fereastră cum, la fel de adevărat, este și faptul că prețul unui produs de marcă este mai ridicat. Cu toate acestea, produsele ieftine, de câteva sute de lei, indiferent de marcă, nu prea prezintă garanții. Un alt aspect important este faptul că anumite mărci nou lansate, în încercarea de a intra pe piață, vin cu produse care chiar își merită banii.

Un alt detaliu omis de viitorul client este reprezentat de faptul că anumite mărci sunt mai rapide în oferirea de patch-uri de securitate față de altele. În plus, trecerea de la o versiune de Android la alta este garantată de cele mai multe mărci, din rațiuni economice, binențeles, pentru doar o singură dată, chiar dacă tableta este capabilă, din punct de vedere tehnic, să ducă și ultima versiune a acestui sistem de operare.

Cât contează prețul?

Există o anumită barieră de preț care, odată depășită, asigură anumite garanții de bună funcționare a produsului. Totuși, doar dacă nu ai ce face cu banii, îți recomandăm să bagi mii de lei în tablete cu adevărat performante. Trebuie să ții cont de faptul că, oricât am fi de optimiști, durata de viață a unui astfel de produs este destul de redusă, iar într-un timp destul de rapid, progresele tehnologice fac ca o tabletă veche de doar un an să pară deja antică.

Vezi câteva oferte de preț aici.

Ce sistem de operare să aleg?

Androidul domină detașat, Windows-ul încearcă de câțiva ani să atingă o cotă de piață acceptabilă, iar iOS-ul este rezervat celor care vor să fie cool. Aplicațiile pentru Android și iOS sunt numeroase, diverse și productive, în timp ce numărul aplicațiilor pentru Windows este destul de redus, fapt ce ar putea fi privit ca un dezavantaj. Acum, indiferent de platformă, ca să fim serioși, tot câteva aplicații folosim, iar cele mai serioase dintre ele au variante pentru toate sistemele de operare mobile.

Ce se află sub carcasă contează?

Cel mai mult contează dotarea unei tablete. În acest moment, o tabletă acceptabilă din punct de vedere tehnic ar cam trebui să conțină: procesor cât mai nou, baterie cât mai puternică, cameră de minim 8 MP capabilă să filmeze HD, carcasa să nu fie din plastic și să fie robustă, ecranul cât mai viu și luminos, prevăzut cu protecție. Așadar, citește cu atenție specificațiile tehnice ale modelelor și folosește-te de filtrele puse la dispoziție de marea majoritate a site-urilor, precum acesta, pentru alege cel mai potrivit dispozitiv, în raport cu bugetul de care dispui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here