Arch pentru ființe umane? Schimbarea așteptată de toți

0
Si eu folosesc Linux

O legendă

Arch este o legendă în Linux și ca orice legendă exercită o atracție deosebită asupra oricărei persoane care este interesată de acest domeniu. O mentalitate învechită a dezvoltatorilor face ca Arch să nu fie deloc ușor de cucerit de către utilizatorii simpli și să se adreseze doar celor avansați. Mare greșeală și o totală lipsă de viziune. Degeaba ești cel mai bun ori printre cei mai buni dacă nu te deschizi către mase. În fond, ce satisfacție ar fi mai mare, să fii folosit de o mână de oameni sau de milioane? Sincer, sunt aspecte din filosofia Arch pe care nu le pot înțelege și care țin mai mult de spiritul de sectă decât de logica elementară. Oricum am da-o, oricât am încerca să ambalăm frumos realitatea, Arch este cel care pierde prin faptul că încă leagă totul de terminal.

Pentru mase?

Sunt mai mult ca sigur că, într-un viitor cu mult mai apropiat decât putem bănui, Arch se va umaniza. Se va umaniza prin realizarea unui installer oficial la fel de intutiv precum al multor altor distribuții Linux ale momentului ori printr-un set de unelte care vor automatiza multe asepecte ale utilizării. Asemeni Ubuntu, Linux Mint, Solus, openSUSE, Arch va pune terminalul pe locul doi, dând o șansă și celor care vor o interfață grafică, simplitate, stabilitate.

De ce?

Motivul este simplu și ține de logică, de modul în care prezentul evoluează. Distribuțiile bazate pe Ubuntu au intrat într-o criză care permite și altora să se facă cunoscuți. Arch este cunoscut dar greu de instalat și folosit, fapt speculat de persoane cu o minte mult mai deschisă care au creat arome ale acestei distribuții. Nume precum Manjaro, Antergos, Chakra sau Apricity sunt doar patru exemple de astfel de arome care au prins. Acum ar fi momentul ca dezvoltatorii Arch să decidă umanizarea OS-ului și să dea dovadă de flexibilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here