Cât te mai costă un laptop cu Ubuntu. Vei avea surprize

0

Un fapt îmbucurător

Probabil ați sesizat faptul că oferta de laptop-uri sau desktop-uri care vin preinstalate cu Linux a crescut simțitor. Marile magazine IT au înțeles, în sfârșit, faptul că există viață și după Windows, iar această revelație nu poate fi decât îmbucurătoare.

Avantajele unul lapto care rulează Ubuntu

Un laptop care vine preinstalat cu un sistem de operare GNU/Linux are o serie de avantaje pe care utilizatorii, cel puțin în ultima vreme, au început să le ia în considerare. Desigur, un număr destul de mare de cumpărători preferă achiziționarea unui laptop sau computer preinstalat cu o distribuție GNU/Linux din simple considerente financiare. Pasionații de calcule matematice și nu numai au descoperit că diferența de preț dintre două modele identice ca și configurație și marcă poate fi de câteva sute bune de lei, asta în cazul în care există și posibilitatea de a-l achiziționa cu o versiune de Windows pe el. Ca să clarificăm, de obicei, varianta cu Windows preinstalat a oricărui model de laptop, are un preț mai ridicat decât cea care vine cu Linux.

Revenind la subiectul de astăzi, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Sunt destul de numeroși cei care cumpără un laptop cu Linux pentru a instala ulterior o copie piratată de Windows, fără a avea minima dorință de a da o șansă Linux-ului. Cu toate aceste tendințe, constatăm că sunt din ce în ce mai numeroși cei care păstrează distribuția GNU/Linux preinstalată pentru a se bucura de avantajele oferite de aceasta.

Zeci de modele

Dacă ar fi să ne referim la prețurile acestor computere, prima concluzie este că acestea sunt pentru toate buzunarele, iar caracteristicile sunt mai mult decât OK. De asemenea, diversitatea de modele și mărci a început să crească. Spre exemplu, pe EMAG, astăzi, 8 noiembrie 2016, cel mai ieftin laptop care vine preinstalat cu Ubuntu are un preț care se apropie de 1300 de lei.

Dacă ești curios, aici poți vedea un top al celor mai vândute dispozitive cu Ubuntu, iar mai jos poți vedea prima pornire a unui laptop cu Ubuntu. Merită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here