De colecție – sunetul Linux

0
linux original clip linux pentru prieteni pentruprieteni.com

De-a lungul timpului, sunetele de logare ale diverselor distribuții GNU/Linux s-au modificat. Cred că nu este o exagerare să spunem că, totul în lumea Linux evoluează, asemeni oricărui organism viu, inclusiv aceste sunete de pornire. Același lucru îl putem spune și dacă ne referim la sunetele cu care Windows-ul a venit, indiferent ce anunțau aceastea.

Importanța lor este crucială deoarece el ajung să fie identificate cu sistemul de operare pe care le reprezintă. Vrem nu vrem, așa cum utilizatorul de Windows, un pic mai experimentat, poate recunoaște cu ochii închiși varianta de Windows doar pe baza sunetului de pornire, așa și utilizatorul de GNU/Linux poate face diferența între sunetul de pornire de la Ubuntu și cel de la Mandriva sau Linux Mint. Este, până la urmă o chestiune de reflexe.

Vă propunem, în primul clip, o scurtă readucere aminte a unor sunete care, sunt mai mult decât sigur, stârnesc sau vor stârni amintiri plăcute, mai ales că unele distribuții nu mai sunt susținute. O să ascultați sunetul de pornire specific Ubuntu 6.04, și Ubuntu 12.04, Debian și Mandriva 2006.

În clipul al doilea veți auzi toate sunetele specifice sistemul de operare Windows de la începuturi până aproape de prezent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here