Facebook îți va plăti minim 500 de dolari dacă faci asta

0
facebook buton like pentru prieteni pentruprieteni.com

Facebook te plătește

Cu puțin noroc și implicare din partea ta, poți face bani frumoși de pe urma Facebook. Enervantele momente în care Facebook-ul pare că o ia razna și în care tu simți că ești cel mai ghinionist om de pe fața Pământului pot deveni o sursă de bani pentru utilizatorii atenți și serioși. Este simplu, trebuie doar să știi cum să acționezi, mai precis cum să transformi o eroare în buna funcționare a site-ului în sursă de bani. Aici ai lista celor plătiți de Facebook în anul 2016.

Rateurile Facebook

Ca orice site, și facebook.com mai dă din când în când câte un rateu. Nu este vorba de acele minute de panică planetară în care pe arii extinse site-ul nu mai poate fi accesat, ci de erorile mai simple care pot apărea oricând și care depind de o mulțime de factori. În încercarea de a oferi o funcționalitate cât mai bună rețelei de socializare, de a identifica și elimina erorile, echipa Facebook a decis să îi plătească pe cei care raportează bug-urile întâlnite.

Cu cât eroarea identificată și raportată de tine este mai serioasă, cu atât suma de bani oferită drept recompensă este mai mare. Suma minimă pe care o primești pentru efortul tău este de 500 de dolari și nu există o limită în acest sens. Practic, cu cât ești mai muncitor și ghinionist (în sensul de a întâmpina cât mai multe erori pe rețeaua de socializare), cu atât poți câștiga mai mult. Condiția, singura de altfel, este ca eroarea raportată să fie reală și nu inventată.

O dovadă a seriozității echipei Facebook este reprezentată de pagina Facebook Bug Bounty, loc în care puteți vedea toate recompensele oferite.

Caracteristicile unui raport bun (sursa: facebook.com)

  • Pași detaliați în mesaj, în care se explică modalitatea de a reproduce eroarea. Printre informațiile furnizate trebuie să se afle linkurile pe care ai apăsat, paginile pe care le-ai vizitat, URL-urile, ID-urile de utilizatori etc. Imaginile și clipurile video pot fi utile, în cazul în care adaugi și explicații scrise.
  • Descrieri clare ale conturilor utilizate în raport și a relațiilor dintre ele. Te rugăm să nu utilizezi același nume în mai multe conturi, astfel încât să nu apară neclarități.
  • Calitate înaintea cantității. Multe dintre rapoartele pe care le-am primit și care au primit cele mai mari recompense conțin doar câteva rânduri cu explicații clare și precise.
  • Dacă trimiți un clip video, ia în considerare următoarele:
  • Trimite un clip video scurt, arătând doar ceea ce este necesar pentru a demonstra eroarea o singură dată. (Șterge erorile care pot apărea în timpul înregistrării sau înregistrează pașii din nou.)
  • Înregistrează la o rezoluție în care textul sau URL-urile să fie lizibile (cel puțin 480p; rezoluția de 1080p nu este necesară de obicei).
  • Oferă comentarii sau instrucțiuni printr-un mesaj sau în descrierea clipului video trimis, în loc să tastezi pe ecran în timpul înregistrării video.
  • Dacă setezi Facebook la versiunea în limba engleză în timpul înregistrării pașilor, acest lucru ne va permite să identificăm rapid ce caracteristici utilizezi.
  • Dacă apare o porțiune mare de text în înregistrarea video, te rugăm să adaugi o copie în mesajul trimis.
  • Clipul video trebuie să rămână confidențial, deci încarcă-l ca atașare sau publică-l online în mod confidențial (de exemplu, folosind un link ascuns sau o parolă pe care să ne-o trimiți ulterior).

AICI POȚI RAPORTA VULNERABILITĂȚILE ÎNTÂLNITE PE FACEBOOK

PS: Cu suma minim câștigată de la Facebook, îți permiți lejer minunățiile acestea de laptop-uri care îți vor asigura o navigare excelentă pe site-ul rețelei de socializare sau aceste drone numai bune de oferit de sărbători celor dragi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here