Să nu îmi spuneți că nu vă era dor

1
ubuntu wallpaper
ubuntu wallpaper

Alte vremuri

Sunt sigur că erau alte vremuri și alte modalități prin care noi savuram oferta Linux. Mai mult ca sigur nu eram nici noi chiar așa de pretențioși, eram mai mult decât mulțumiți că Ubuntu nu ne vrea doar pentru el și că rula pe computere pe care Windows XP-ul se târa cu greu. Trecutul exercită o atracție care ne determină să credem că totul era mai bun, chiar dacă nu acesta este adevărul.

Simplu, funcțional și ușor de modificat, cam acestea erau direcțiile pe care pășea Ubuntu în urmă cu câteva generații. Raportat la versiunile din prezent, Ubuntu 11.04, 11.10, 12.04 etc., avea un farmec aparte, greu de găsit la versiunile actuale, chiar dacă acum ar părea depășit. Desigur, între timp oferta concurenței a crescut și s-a înbunătățit, Ubuntu nu mai este singurul Linux pentru ființe umane, alte distribuții au înțeles mai bine să se apropie ca și concept și ambalaj de pretențiile prezentului, etc. Cu toate acestea, nimic nu ne împiedică să rememorăm cipele în care un desktop aflat în flăcări, la figurat, v-ați dat seama, făcea deliciul asistenței.

Unic

Pentru un utilizator de Windows XP, Vista sau 7, efectele vizuale de care Ubuntu era capabil erau unice. Nu puțini au fost cei care s-au lăsat dresați de Linux datorită efectelor grafice capabile să te cucerească, mai ales dacă erai tânăr. Poate, Ubuntu nu arâta cel mai bine dintre toate distribuțiile, chiar dacă era mai rapid decât cel de acum, poate nu era așa de pretențios cu diversele configurații, mulțumindu-se doar să funcționeze rapid și fără blocaje, să își facă treaba fără să strănute, dar, pe atunci, Ubuntu putea face ușor chestii care acum au devenit, brusc, grele. De ce?

Clipe de glorie

Clipurile de la finalul articolului readuc în amintirea vostră o perioadă de glorie a acestui OS, o perioadă în care Ubuntu funcționa și făcea spectacol. Ce frumos…

1 COMMENT

  1. Pentru cei carora le este dor de efectele controlate de Compiz Manager, sa urmareasca evolutia Makulu Linux aici http://www.makululinux.com.
    Versiunea pentru “nostalgici” se va numi Makulu 13 Flash Edition (XFCE puternic personalizat), insa va fi disponibila in curand si varianta “LinDoz”, bazata pe Cinnamon, pentru cei carora le place interfata Windows.
    Puteti urmari si niste tutoriale prezente pe site, insa lucrurile au evoluat mult din momentul in care acestea au fost realizate. In curand vor fi disponibile variantele Release Candidate pentru “Flash” si pentru “LinDoz”, ambele atat pentru procesoare pe 32 de biti (computere mai vechi, pe care le puteti “resuscita”, cat si pe 64 de biti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here