Solitaire – cine este creatorul său și ce beneficii i-a adus

0
solitaire-pentruprieteni

De departe cel mai cunoscut joc de Windows

Cine nu a auzit de Solitaire? Cine nu l-a jucat măcar odată? Cu toții am luat contact la un moment dat cu acest joc și am observat cât de ușor ne poate face să uităm sau să amânăm ceea ce avem de făcut, lăsând totul pe ultima sută de metri. Un joc care reușește acest lucru are succesul garantat. Deși Solitaire este de departe cel mai cunoscut joc de Windows și nu numai, puțini sunt cei care îi cunosc povestea.

Cine l-a creat?

Solitaire a fost creat în 1988 și a fost inclus pentru prima dată în Windows 3.0. Creatorul său se numește Wes Cherry, pe vremea aceea student în practică pe timpul verii la Microsoft. Succesul Solitaire a stârnit curiozitatea unora în privința celui care l-a creat. Astfel, Wes Cherry a fost căutat online și găsit în cele din urmă. Se pare că în prezent el deține Dragons Head Cider, o companie care produce cidru de mere. La insistențele curioșilor, el s-a hotărât să spună câte ceva despre Solitaire și cum a ajuns acest joc să facă parte din sistemul de operare al Microsoft.

Wes Cheery a scris Solitaire pentru Windows 2.1 în vara anului 1988, perioadă în care el își făcea stagiul de practică la Microsoft. A fost inspirat de un joc similar pe care îl jucase pe Mac în loc să învețe pentru examene. I-a plăcut atât de mult acel joc încât și-a dorit o versiune pentru Windows.

wes-cherry-solitaire-pentruprieteniAlte vremuri

Singurul lucru cu adevărat relevant pe care el spune că l-a făcut consta în optimizările efectuate pentru a rezulta o mișcare lină a cărților deoarece pe atunci pentru așa ceva era nevoie de foarte multă muncă deoarece multe elemente grafice care astăzi ni se par banalități erau atunci abia la început sau nici măcar nu apăruseră.

Fără pretenții

Un manager de program din echipa Windows a remarcat jocul creat de Cherry și a deci să-l includă în Windows 3.0. Studentului care l-a creat i s-a clarificat faptul că nu va fi plătit cu nici măcar un cent în afară de un computer IBM XT de care avea nevoie pentru a repara niște bug-uri în timpul anului școlar. Acesta a fost perfect de acord, la fel cum este și în prezent, după cum dezvăluie înntr-o postare pe Reddit (click aici pentru a o citi).

Wes Cherry a mai scris un joc, Pipe Dream, pe care Microsoft l-a inclus în pachetele sale de software pentru divertisment și pentru care a primit câteva mii de dolari sub formă de acțiuni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here