mobilizăm linux pentru prieteni pentruprieteni.com

Linux

Sistemele de operare GNU/Linux ar fi perfecte pentru școlile românești. S-ar realiza economii de zeci, poate chiar sute de milioane de dolari, s-ar sparge monopolul impus de Microsoft pe orizontul informatic al copiilor noștri și ar reprezenta garanția reducerii corupției existente la nivelul multor ministere.

Corupție și mizerie de marcă

Sunt sigur că aveți cunoștințe despre intens mediatizatele cazuri de corupție mioritică în care apare și cunoscuta firmă Microsoft. Poate nu știați, România nu este singura țară în care Microsoft să își fi legat numele de astfel de mizerii în scopul impunerii sistemelor de operare Windows la nivel de întreg sistem educativ și nu numai. Introducerea sistemelor de operare Linux în învățământ ar reprezenta garanția reducerii semnificative a flagelului numit corupție. După cum este de așteptat, rezistența manifestată de sistem va fi maximă. Deoarece Linux-ul este gratuit, acesta nu ar mai reprezenta o vacă de muls pentru nimeni.

Trebuie să vedem dincolo de interesele financiare și strategice ale unei firme sau ale unor golani. Această gratuitate, prin banii economisiți, ar putea duce la realizarea unor investiții acolo unde chiar doare. De ce să dai sute de milioane de dolari pe licențe Windows cât poți face ceva real cu acești bani? Nu mai bine schimbi destine cu aceste economii?

Ai ce alege

Pentru configurațiile existente în școliile românești, distribuții precum Linux Mint, Debian, Ubuntu etc. ar fi excelente. Nu ar mai fi nevoie de înlocuirea multor computere care, în prezent, nu mai fac față cerințelor uriașe ale Windows-ului. În plus, să nu uităm că marile distribuții GNU/Linux vin și cu versiuni realizate special pentru sistemul educațional.

Semnează petiția

Sunt sigur că ești de părere că nu prea poți schimba sistemul. Pesimismul este, după părerea noastră, extrem de dăunător. La o primă vedere, o persoană nu are șanse să schimbe mai nimic, însă câteva zeci/sute de mii, da. Cu cât mai mulți semnează petiția, cu atât subiectul ajunge la urechile mai marilor. Este important să plantezi semințele, acestea vor rodi. Așadar, semnează și dă mai departe, schimbă România!

Click aici pentru a semna petiția

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 10 =