Cât mai costă un Windows la început de 2017. Ține-te bine!

0
securitatea computer esential

Cheia unui PC

Un computer, oricât ar fi de puternic, este inutilizabil dacă nu este pus în mișcare de un sistem de operare. În prezent, atât românii cât și cetățenii întregii lumi, au de ales între sistemele de operare bazate pe GNU/Linux, care au invadat deja magazinele patriei sau produsele Microsoft Windows. Deși nu presupun niciun fel de cost, ascuns sau direct, ori restricții de instalare pe un număr limitat de pc-uri, sistemele de operare precum Ubuntu, Linux Mint openSUSE, nu par a fi apreciate în masă de popor, care preferă Windows 7, 8.1 sau mai noul zece. Această preferință nu vine din faptul că ar exista vreo diferență de calitate între cele două sisteme, ci din cauza miliardelor investite în publicitate de către Microsoft.

O problemă

Stați liniștiți, o fi băgat Microsoft camioane cu bani dar, deoarece costă cam cât aproape un salariu minim pe economie, puțini sunt cei care și le permit, așa că se recurge la piratarea sistemelor Windows în România. La această situație contribuie mai ales faptul că Microsoft, care pare a se fi împăcat deja cu situația, iar măsurile luate pentru descurajarea pirateriei sunt mai mult simbolice, inexistente, am putea spune. Adevărul este că dacă sistemele piratate ar fi dezactivate, cota de piață Windows ar scădea rapid în favoarea Linux, puțini fiind cei care ar fi dat bani pentru a intra în legalitate.

Lista cu prețuri

Oricum am da-o, oricât ne-am învârti după cireș, cine dorește să respecte legea trebuie să plătească sume măricele dacă vrea să utilizeze Windows 8.1 sau Windows 10 legal, adică cu licență plătită. O mențiune specială trebuie făcută în cazul Windows 7 (doar OEM), sistem de operare care domină clar în preferințele românilor sau străinilor și care, deși se mai află la vânzare cu prețuri pornind de la 595 lei (detalii aici) la 998 lei (detalii aici), din ce în ce mai mulți îl consideră ca fiind depășit de situație. Pe piața online, prețurile Windows 10, astăzi, 9 ianuarie 2016, sunt cuprinse între 519 lei (detalii aici) și 999 lei (detalii aici). Trebuie spus că aceste prețuri pot crește în funcție de versiunea de Windows dorită.

O comparație video

Încă o comparație

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here