Ce super computer folosește părintele Solus și ce a fost nevoit să facă

0
sursa: G+
Ikey Doherty - Solus

Mic dar puternic

În realizarea superbului Solus OS, Ikey Doherty, părintele acestui sistem de operare, s-a folosit de serviciile unei super mașinării, un computer care i-ar face pe mulți invidioși. Nu vă imaginați că mașinăria sa era în stilul computerelor făcute pe piese de pe la noi, spre șocul multora, NUC-ul (detalii) lui Ikey nu este mai mare decât o cutiuță. Ce să îi faci, mai nou, puterea pare a fi invers proporțională cu mărimea.


Așadar, o mică cutiuță de la Intel este capabilă de 16GB de RAM, 128GB SSD, și un procesor i7 a cărui frecvență poate atinge 3.4GHz. Credeți că Ikey a fost mulțumit? Răspunsul este nu.

Pentru a adapta Solus

Conform unei postări pe pagina G+ a distribuției pe care o dezvoltă, Ikey a declarat că a renunțat la NUC pentru un computer care, din punct de vedere al caracteristicilor, este cu mult inferior. Noua sa mașinărie pe care va dezvolta Solus OS este un Dell Inspiron 14, dotat cu un procesor Intel Celeron N2840 ce poate scoate o frecvență de doar 2,16 GHZ. Noul computer are doar 2GB de RAM și 500 GB HDD, iar prețul la care poate fi cumpărat variază undeva în jur de 300 de dolari.

De ce?

Mișcarea lui Ikey Doherty nu trebuie privită ca o excentricitate. Motivul care stă în spatele acestei mișcări este extrem de logic și bine intenționat. Scopul a fost de a folosi în dezvoltarea sistemului de operare un computer pe care îl utilizează masele. Cum poți simți cât de bine se mișcă Solus dacă nu cobori cu picioarele pe pământ și nu îl testezi pe ceva folosit la scară largă. Oricât am aprecia prima variantă a NUC-ului, aceasta nu era una realistă. Să fim serioși, oare câți dintre noi folosesc astfel de mașinării atât de puternice, chiar dacă prețul nu este ridicat, după cum puteți vedea aici.

În calitate de utilizatori Solus, putem spune că acest OS se mișcă excelent atât pe computere destul de slabe, similare cu acel model de Dell, cât și pe computere cu mult mai puternice. Poate nu ar strica să îi dați și voi o șansă și să descărcați ultima versiune a Solus OS de aici. Nu veți regreta, este un sistem de operare de ultimă generație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here