Click aici pentru a vizita CERN

0

BBC, de această dată nu cei de la Google, au realizat un proiect spectaculos care ne permite efectuarea unei vizite, ce-i drept, virtuale, la Acceleratorul atomic de particule CERN. Credem noi că orice trăitor al acestei Planete Albastre, cât de cât cu picioarele pe pământ, a auzit de CERN și, mai mult ca sigur, ar trebui să facă această vizită virtuală.

Instrumentul de care aveți nevoie este un computer, cât mai performant cu putință și conectat la Internet. Ideal ar fi să aibă actualizările la zi iar browser-ul web să fie capabil de performațe bune pe site-ul YouTube sau pe Google StreetView. Practic, nu contează că utiliați Linux, Windows, Mac OS sau Android, pentru a putea vedea ce se află la CERN, trebuie să dați click aici. Clipul video, căci, practic aceasta este posibilitatea vostră de a vizita CERN, este în format 360. Acest format permite utilizatorului să își rotească privirea în cam toate unghiurile.

O primă modalitate de a porni în călătorie este folosind Google StreetView. Pentru a putea face acest pas este nevoie să dați click aici și să procedați într-un mod similar cu cel pe care îl folosiți la orice vizită virtuală folosind această aplicație online.

O a doua modalitate constă în descărcarea aplicației Google Earth de aici (GNU/Linux, Windows, Mac OS, Android) și în căutarea manuală a CERN Meyrin Campus.

Varianta cu numărul trei, poate și cea mai spectaculoasă, constă în folosirea site-ului YouTube. Dă play clipului de mai jos pentru a porni în călătoria spre CERN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here