Laptopuri care merită. Vezi selecția noastră care elimină țepele

1
cub linux pentru prieteni pentruprieteni.com

Configurații care merită

Tot mai mulți cititori ai site-ului pentruprieteni.com care doresc să își achiziționeze un laptop ne chestionează asupra unor modele. Noi, vom încerca să venim în ajutor vostru prin realizarea unei minime selecții din oferta unor magazine precum Flanco și eMAG. Rezultatul selecției noastre îl poți accesa aici și aici.

Ce trebuie să știi

  • în cadrul acestui articol nu vei citi despre un model anume de laptop ci vei putea accesa o listă cu astfel de dispozitive. Acestea reprezintă modelele care s-au încadrat în cerințele noastre
  • modul de operare al nostru a fost extrem de simplu, noi ne-am folosit de filtrele care dotează fiecare magazin în parte.
  • cel mai mic preț al unui laptop care răspunde cerințelor noastre începe de la 2400 de lei
  • vezi aici 5 ponturi pentru achiziționarea unul laptop mai bun și mai ieftin

Ce repere am avut

Procesor

Este musai un laptop cu procesor i5 și i7, procesoarele i3 fiind, după părerea noastră, depășite.

RAM

Minim 4 GB de RAM, ideal 8 sau 16, ori mai mult. Cu cât laptop-ul este mai dotat la capitolul RAM, cu atât mai bine el va funcționa.

SSD și SSHD

SSD și SSHD, clar. Câteva argumente în privința alegerii avute, poți lectura aici. Pe scurt, un laptop cu SSD va porni în doar câteva secunde, în timp ce unul dotat cu clasicul HDD se duce spre un minut, deseori depășind această perioadă.

Placa video

Un laptop decent trebuie să aibă o placă video în carcasă, cu cât mai performantă, cu atât mai bine. Noi mergem pe nVidia.

Mărci recomandate

Nu o să intrăm în această dezbatere sterilă. Practic, orice marcă cunoscută de laptopuri  scoate produse ieftine și slabe dar și produse scumpe și mai bune.

Rezoluție display

Laptop-ul ar trebui să aibă cel puțin o rezoluție full hd, asta dacă ține cont de faptul că ecranele micuțelor noastre telefoane au deja această rezoluție. O rezoluție mai bună îți va oferi imagini cu mult mai realiste și te va asigura că modelul de laptop ales face parte dintr-o generație mai nouă.

Bateria

Bateriile decente au un număr mare de celule care asigura o autonomie sporită în timp.

Sistem de operare

Varianta A

Linux-ul este preferatul nostru. Citiți articolele de pe site și o să realizați de ce.

Varianta B

Această variantă include Windows-ul în scenariu. După cum poți citi aici, Windows-ul preinstalat pe laptop urcă prețul acestuia cu câteva sute de lei. Mai mult, sunt mai multe dezavantaje ale achiziționării unui laptop cu Windows, după cum poți citi aici. Practic, ar fi mai logic să achiziționați un laptop fără Windows urmând ca, ulterior, dacă sunteți fanii acestui OS, să îi puneți și un Windows original, achiziționat separat.

Vezi selecția nostră Flanco și eMAG

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here