Cum să resetezi mediul grafic Gnome în Ubuntu 18.04 LTS

0

Ubuntu

În cazul în care simți nevoia să readuci mediul grafic Gnome de pe Ubuntu 18.04 LTS la setările din fabrică, trebuie să știi că poți face asta extrem de ușor și rapid. Teoretic, operațiunea nu prezintă riscuri și te scapă de toate modificările pe care le-ai adus desktop-ului. Acum, depinde și de ce modificări ai adus acestui sistem de operare, de eventualele conflicte care apar, cu toate acestea, astfel de probleme sunt exrem de rare.

Citește cu atenție tutorialul, îți oferim două posibilități prin care poți îndeplini această operațiune. Mai multe despre ultima versiune a acestei distribuții, poți citi aici.

Prin Terminal

Ca de obicei, Termnalul reprezintă cea mai facilă metodă prin care putem interacționa cu Ubuntu. După deschiderea acestuia, trebuie doar să scriem cu atenție comanda și să o validăm prin OK. Nu uitați să introduceți parola.

dconf reset -f /org/gnome/

Metoda 2

O altă posibilitate de a reseta mediul grafic Gnome constă în folosirea aplicației Gnome Tweaks. Aceasta poate fi instalată prin intermediul magazinului de aplicații. Tot ce trebuie să faci este să găsești opțiunea „Reset to Defaults”. Odată accesată, medul grafic va reveni la setările din farică. În acest caz vor fi resetate temele, iconițele, fontul și plasarea iconițelor pe desktop.

De știut

Nu vor fi afectate de această procedură extensiile Gnome, aplicațiiile favorite, baza de date dconf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.