luni, iulie 6, 2020

Ți-ai virusat contul Facebook? Vezi soluțiile

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Ți-ai virusat contul Facebook?

Sunt din ce în ce mai dese cazurile de persoane care și-au virusat contul Facebook. Prin activitatea lor, acești viruși îți pot afecta grav imaginea publică, îți pot aduce prejudicii inimaginabile prin furtul datelor, te pot lăsa fără bani în cont, îți pot încărca enorm factura la telefon sau pot genera chiar consecințe penale. Totuși, cele mai des întâlnite virusări au mai degrabă consecințe care îți cresc tensiunea și îți afectează imaginea. Virusul, fără să iei măsuri, nu dispare singur, asta este sigur. Dacă niciuna din soluțiile pe care noi ți le propunem mai jos nu funcționează, până la remedierea problemei, ar fi recomandat să îți dezactivezi temporar contul.

De ce se folosesc infractorii?

Infractorii care realizează viruși pentru Facebook se folosesc de curiozitatea, ignoranța și neatenția indivizilor. De obicei, infectarea cu un astfel de virus se realizează din neatenție sau dintr-o curiozitate enormă a utilizatorului. Mânat de acest impuls, utilizatorul de click pe tot ce pare a fi tentant pe Facebook.

Cum se manifestă un virus de Facebook?

În cazurile cele mai fericite, îți dai seama rapid când un cont este virusat prin faptul că acesta, fără acordul și știrea ta, trimite masiv mesaje sau postează conținut la greu pe peretele prietenilor din listă. De multe ori mesajele de tip spam nu pot fi șterse. Conținutul cu care virusul îți stresezi prietenii este, de cele mai multe ori, menit să le trezească interesul. Tot de multe ori acesta conține chiar imagini care îți aparțin.

În cazurile mai puțin fericite și rare, virusul lucrează în fundal prin furtul de date, golirea de conturi sau încărcarea facturilor.

Cum te poți infesta?

Cu siguranță, cel care a reușit să îți virusese contul fie a accesat un link/mesaj suspect primit pe chat, fie a dat click pe ceea ce părea un clip video în care aparent era și un prieten “actor” fără voie, fie a instalat o aplicație virusată, atât în computer cât și pe Facebook.

Infestarea se face prin accesarea unui link. Din acel moment, în funcție de virus, sub o formă sau alta, în computerul tău se poate descărca și instala virusul. De multe ori, utilizatorul habar nu are ce se petrece, desfășurarea evenimentelor luându-l prin surpridere și fără posibilitatea de a acționa ferm. Este posibil ca virusul să îl redirecționeze pe clona unui site unde, de cele mai multe ori, este “rugat” să instaleaze (în cazul virușilor proști) update-ul de la vreo aplicație sau, pur și simplu, instalarea începe și nu mai poate fi oprită nici de închiderea computerului – care oricum durează ceva timp.

Cauze (nu toate)

 • inexistența unui antivirus instalat pe computer. Dacă acesta există, mai mult ca sigur nu este actualizat la zi sau este unul piratat, adică doldora de viruși.
 • sistemul de operare nu este la zi cu actualizările, fapt ce îl face lipsit de apărare în fața noilor provocări
 • instalezi aplicații periculoase pe contul Facebook.
 • ai instalat recent, fie că ai vrut fie că nu, o aplicație virusată pe computerul tău care te sapă și pe Facebook
 • încă mai rulezi Windows XP sau Vista – ediții piratate

Soluții?

 • este clar că antivirusul, dacă există, are ceva probleme din moment ce a permis virusarea computerului. O primă soluție ar fi să efectuezi o scanare online.
 • după scanare, actualizează Windows-ul. Faptul că windows-ul nu este la zi îl face vulnerabil la astfel de pericole.
 • dezinstalează vechiul antivirus și instalează unul nou, de preferință complet. Te va costa ceva, dar sunt șanse mai mari de a remedia problema și de a te proteja pe viitor. După actualizările bazei de date, scanează din nou întreg computerul. Dacă sunt găsiți viruși, sterge-i.
 • dezinstalează aplicațiile suspecte instalate în ultima vreme, care ar putea avea vreo legătură cu virusarea contului tău.
 • instalează o aplicație antivirus pentru Facebook, antivirus care mare lucru nu face în afară de a scana profilul tău și pe cele ale prietenilor și de a te anunța dacă sunt link-uri virusate pe acestea.
 • șterge de pe profilul tău mesajele puse de virus, care ar putea să îi facă și pe alții să dea click pe ele.
 • nu mai accesa link-urile suspecte pe care le primești
 • blochează persoanele de la care îți vin des astfel de link-uri
 • schimbă parolele
 • șterge complet istoricul și toate datele memorate de browser
 • TRECI PE LINUX (Ubuntu, Linux Mint, openSUSE etc.) Prin faptul că este imun la viruși te va feri de de astfel de probleme.
 • Anunță-ți prietenii că ai contul virusat și recomandă-le să nu acceseze mesajele trimise de pe contul tău pe chat sau postate în numele tău de viruși pe profilul lor.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Ferește-ți contul Gmail de ochii curioși ai terților

Gmail Când ne gândim la protecția propriului cont de Gmail, prima dată ne vine în minte ideea unei parole sigure, care să nu poată fi...
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
273 Shares
Copy link
Powered by Social Snap