4.9 C
București
miercuri, decembrie 18, 2024

Sute de mii de cărți gratuite pentru tine! Te interesează?

Ar trebui să le citești

Cărți gratuite

Există în acest moment nenumărate site-uri de unde poți descărca cărți gratuite. Bineînțeles, formatul pentru descărcare este electronic, iar limbile în care aceste cărți sunt disponibile sunt diverse, predominând totuși cele de circulație internațională. Cu toate acestea, găsești nenumărate cărți scrise inclusiv în limba română. Unde mai pui că aceste site-uri sunt legale.

Îți propunem o scurtă colecție de site-uri care oferă cărți gratuite din toate categoriile. Nu ne propunem nici pe departe să epuizăm subiectul, de aceea te invităm pe tine să ne aduci și alte sugestii la secțiunea comentarii. Cele pe care ți le recomandăm mai jos sunt cunoscute din experiența personală. Poți citi despre GNU/Linux ori subiecte ce țin de istorie, știință, artă, religie, filosofie etc., timp să ai.

Project Gutenberg (http://www.gutenberg.org/)

Peste 45’000 de mii de cărți în format electronic pot fi descărcate sau citite online grație proiectului susținut de (PGLAF) Project Gutenberg Literary Archive Foundation. Site-ul a fost fondat, conform Wikipedia, în anul 1971, de Michael Hart. Scopul acestuia este de a digitaliza, arhiva și distribui lucrări culturale aflate în proprietate publică.

Site-ul este conceput pentru a fi cât mai intuitiv cu putință, există chiar un top 100 al celor mai descărcate cărți, dar și autori, actualizat zilnic, la 7 ori 30 de zile, cât și un catolog offline numai bun de descărcat și de studiat acasă, pe tabletă ori computer. Sub câmpul unde puteți căuta autori ori titluri de cărți am găsit un instrument foarte util care vă prezintă cele mai noi cărți adăugate pe site. Așadar, Proiectul Gutenberg este prima noastră recomandare.

Free-Ebooks (http://www.free-ebooks.net/)

La acest site este necesară înregistrarea pentru a putea profita la maxim de ceea ce oferă. Categoriile sunt diverse, iar numărul cărților disponibile pentru descărcare gratuită este mare. Site-ul este intuitiv și poate mulțumi cele mai exigente gusturi în materie de diversitate. Pentru categoria VIP sunt disponibile și materiale în format EPUB sau Kindle.

Scribd (https://www.scribd.com/)

Pentru români, Scribd este mai mult decât cunoscut și folosit, indiferent dacă vrei să citești despre Ubuntu, Debian sau Linux în general ori despre opera unui clasic. La fel ca la precedentul site, trebuie să vă înregistrați și, printre abonamentele existente, puteți descărca gratuit conținut cu condiția de a încărca și voi ceva pe site. Diversitatea este mare, iar printre limbile în care puteți descoperi și descărca cărți se afla și româna. De asemenea, puteți achiziționa cărți.

Free computers Books (http://freecomputerbooks.com/)


După cum chiar titlul sugerează, acest site îți oferă o colecție impresionantă de cărți gratuite al căror subiect ține de lumea computerelor. Practic, în cele peste 150 de subcategorii vei descoperi cărți ce abordează subiecte precum limbaje de programare, cărți tehnice, matematică, tutoriale etc.

Bonus

wikibooks (https://ro.wikibooks.org/)
Acest proiect nu îți oferă cărți în format electronic, ci o colecție impresionantă și diversă de informație. Disponibil în mai toate limbile importante, inclusiv în limba romănă, site-ul își propune să ofere o experiență cît mai bună tuturor. Conform propriei descrieri, postată pe site, Wikibooks este o bibliotecă liberă, dezvoltată în mod colaborativ de către participanţi voluntari. Oricine poate edita paginile din Wikibooks, astfel încât greşelile sau inadvertenţele care apar în articolele ce tratează subiecte care vă sunt familiare, rămân doar dacă dumneavoastră decideţi să nu le corectaţi.

Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/)
Despre acest site, accesat aproape de fiecare român cu acces la Internet, nu avem nimic nou de spus.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole