vineri, august 7, 2020

Virtual x86 – Windows 95, 98, Arch Linux, OpenBSD etc. la doar un click distanță

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Rulează cu doar un click sisteme de operare pe 32 de biți

Dacă ești în căutarea unei modalități de a testa, fără bătăi de cap, sisteme de operare precum Windows 1.01, 95 sau 98, Linux 3.18 sau 2.6, Kolibri OS, FreeDOS, OpenBSD, Solar OS sau Arch Linux, ai nimerit articolul care trebuie. De la profesori de informatică ori elevi sau studenți, la arheologi ai IT-ului sau simpli curioși, aveți posibilitatea de a simți spiritul, să zicem așa, medieval al sistemelor de operare. Excludem de aici, ca să se înțeleagă foarte bine, legenda numită Arch Linux.

Ce este Virtual x86?

Proiectul a fost postat pentru prima dată pe ghithub (vezi aici), iar apoi un alt programator a reușit să realizeze o aplicație capabilă să funcționeze online. Proiectul constă în crearea unei emulări a arhitecturii bazată pe 32 de biți capabilă să ruleze sistemele de operare de mai sus, folosindu-se de browserul web și tehnologia JavaScript și NodeJS.

Practic, nu trebuie să pierzi ore descărcând și testând fel și fel de imagini prin mașina virtuală, acum există o posibilitate mult mai rapidă, care permite ca în câteva secunde în browserul tău să ruleze unul din OS-urile menționate mai sus.

Recomandări

Este recomandat să folosești un browser actualizat la zi, și dacă se poate, un computer cât de cât dotat. Nu contează nici dacă testarea este realizată pe Windows, Mac, Ubuntu, Linux Mint openSUSE sau oricare altă distribuție GNU/Linux, deoarece acest proiect funcționează pe orice OS.

Facilități

Toate sistemele din lista de mai jos rulează lin, existând posibilitatea de a juca chiar jocuri sau de a face diverse activități. Totuși, nu trebuie scăpat din vedere faptul că browserul are și el limitările sale. De asemenea nu uități să vă blocați cursorul folosindu-vă de butoanele puse la dispoziție de aplicație, cu posibilitatea de a-l debloca ulterior printr-un simplu și magic Esc. O mulțime de setări sunt disponibile suplimentar.

Accesează de AICI pagina proiectului Virtual x86

Spor la testare!

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
55 Shares
Copy link
Powered by Social Snap