34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Decizie controversată a LibreOfice, care nu cade prea bine pentru utilizatorii Linux

Ar trebui să le citești

Un trend prost

Și LibreOffice a intrat în joc Un trend al ultimilor ani constă în eficientizarea costurilor. În lumea open source, acesta se manifestă și prin eliminarea suportului pentru configurații considerate prea vechi sau din ce în ce mai nefolosite. După ce cam toate distribuțiile Linux au renunțat la versiunea pe 32 de biți, a venit timpul ca una dintre cele mai importante și folosite softuri open source să facă acest pas. O fi de bine, o fi de rău, părerile sunt împărțite.

32 biți

Așadar, LibreOfice nu va mai putea fi folosit pe distribuțiile Linux pe 32 de biți. Anunțul este disponibil aici și a fost făcut cu ocazia lansării versiunii 6.3 .

„Versiunile Binary Linux x86 (32-bit) vor fi eliminate. Nu vor mai fi variante Linux x86 produse de TDF după 6.2. Asta nu înseamnă că va fi eliminată compatibilitatea cu Linux x86.”

Nu prea cade bine

În ciuda trendului alarmant de renunțare a multor distribuții la versiunile pe 32 de biți, mișcarea celor de la TDF (The Document Fundation) nu cade prea bine. Măsura este luată doar pentru Linux, suportul pentru Windows rămâne în vigoare. Totuși, nu ar fi stricat un strop de susținere în lumea open source. Pe Linux, LibreOffice este principalul jucător, iar numărul celor care folosesc aplicația este destul de mare. Acum, cine știe, poate este doar opinia echipei pentruprieteni.com.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole