9.1 C
București
marți, februarie 20, 2024

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Ar trebui să le citești

Periculos obicei

Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe Facebook, la tot pasul, fotografii în care prietenii noștri sunt surpriși în fel și fel de ipostaze, unele comice, altele penibile: ba la munte, cocoțați pe stânci precum caprele negre, ba la mare, pe șezlog sau cu un picior în apă, ba suflând în ciorbă la restaurant, ba într-un selfie la cimitir etc.

Mai gândește-te

Citește cu atenție argumentele pe care ți le înșiruim mai jos, sperăm că ești o persoană prevăzătoare.

Hoții

Poate nu în lista ta, ci în cea a prietenilor, sunt persoane cu ocupații mai puțin legale. Dacă tu te înfățișezi pe Facebook cum te reverși în toată splendoarea oferită de natură peste valurile mării, semnalul dat hoților este clar. Să știi că nu le va fi deloc greu să îți viziteze casa în lipsa ta. Așadar, le ușurezi enorm munca de cercetare a terenului atunci când le dai de înțeles că nu ești acasă pentru câteva zile.

În plus, dacă profilul tău conține imagini cu tine și/în casa ta, hoții, fii tu sigur de asta, își vor face rapid o părere asupra bogățiilor pe care le expui în fundal. Practic, îi ajuți să își facă o listă cu bunurile pe care le au de furat.

Nu este de bun simț

Fotografiile din vacanță ar sta mai bine într-un album privat, nu pe Facebook, în văzul tuturor. Nici nu mai au efectul scontat de stârnire a invidiei prietenilor, practic îi ataci cu aceleași arme.

Pe viitor

Nu știu câtă viață va avea Facebook. Presupunând că peste 30 de ani această rețea încă va mai exista, nu cred că ar fi de bun augur ca nepoțeii să îți vadă pozele în care tu apăreai în fel și fel de ipostaze. Bine, dacă nu te interesează acum, nu cred că ești genul de om cărui îi va păsa mai târziu.

Sunt extrem de dese cazurile în care tinerele mămici își pozează mai mult dezbrăcați decât îmbrăcați bebelușii/copiii, pentru a se mândri cu ei. Poate nu știți, astfel de fotografii, indiferent de intenția avută, pot aduce consecințe legale, iar politica Facebook este destul de strictă în acest sens. În plus, peste ani, nu cred că al vostru copil, devenit adult, s-ar simți foarte comod când prietenii îi vor vedea pozele în care apărea în Pamperși sau chiar fără. Unele poze sunt, poate nu obscene, dar prea personale pentru a fi urcate pe Facebook.

În plus

Niciodată nu poți spune că îl cunoști cu adevărat pe omul de lângă tine. Pozele cu tine pot fi descărcate și folosite în fel și fel de moduri. La modă acum sunt conturile false, în care pozele tale, numele tău, tronează bine mersi. Facebook, nu prea face nimic pentru înlăturarea acestora.

Dacă ai obiceiul

Dacă ai obiceiul de a purta conversații susținute de poze mai deocheate cu tine, pe care le trimiți prietenilor/prietenelor pe chat, îți propun să încetezi. Un cont Facebook poate fi rapid spart, iar pozele rămân salvate în chat.

Concluzie

Unele lucruri trebuiesc păstrate pentru sine și/sau împărtășite față în față cu cei foarte apropiați. Să le expui public, folosindu-te de o rețea cu peste 2 miliarde de utilizatori, este un gest cel puțin nesigur. Ne abținem de la alte deducții care ar fi, pe cât de evidente, poate pe atât de supărătoare.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole