miercuri, august 5, 2020

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...
31.8K Shares

Periculos obicei

Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe Facebook, la tot pasul, fotografii în care prietenii noștri sunt surpriși în fel și fel de ipostaze, unele comice, altele penibile: ba la munte, cocoțați pe stânci precum caprele negre, ba la mare, pe șezlog sau cu un picior în apă, ba suflând în ciorbă la restaurant, ba într-un selfie la cimitir etc.

Mai gândește-te

Citește cu atenție argumentele pe care ți le înșiruim mai jos, sperăm că ești o persoană prevăzătoare.

Hoții

Poate nu în lista ta, ci în cea a prietenilor, sunt persoane cu ocupații mai puțin legale. Dacă tu te înfățișezi pe Facebook cum te reverși în toată splendoarea oferită de natură peste valurile mării, semnalul dat hoților este clar. Să știi că nu le va fi deloc greu să îți viziteze casa în lipsa ta. Așadar, le ușurezi enorm munca de cercetare a terenului atunci când le dai de înțeles că nu ești acasă pentru câteva zile.

În plus, dacă profilul tău conține imagini cu tine și/în casa ta, hoții, fii tu sigur de asta, își vor face rapid o părere asupra bogățiilor pe care le expui în fundal. Practic, îi ajuți să își facă o listă cu bunurile pe care le au de furat.

Nu este de bun simț

Fotografiile din vacanță ar sta mai bine într-un album privat, nu pe Facebook, în văzul tuturor. Nici nu mai au efectul scontat de stârnire a invidiei prietenilor, practic îi ataci cu aceleași arme.

Pe viitor

Nu știu câtă viață va avea Facebook. Presupunând că peste 30 de ani această rețea încă va mai exista, nu cred că ar fi de bun augur ca nepoțeii să îți vadă pozele în care tu apăreai în fel și fel de ipostaze. Bine, dacă nu te interesează acum, nu cred că ești genul de om cărui îi va păsa mai târziu.

Sunt extrem de dese cazurile în care tinerele mămici își pozează mai mult dezbrăcați decât îmbrăcați bebelușii/copiii, pentru a se mândri cu ei. Poate nu știți, astfel de fotografii, indiferent de intenția avută, pot aduce consecințe legale, iar politica Facebook este destul de strictă în acest sens. În plus, peste ani, nu cred că al vostru copil, devenit adult, s-ar simți foarte comod când prietenii îi vor vedea pozele în care apărea în Pamperși sau chiar fără. Unele poze sunt, poate nu obscene, dar prea personale pentru a fi urcate pe Facebook.

În plus

Niciodată nu poți spune că îl cunoști cu adevărat pe omul de lângă tine. Pozele cu tine pot fi descărcate și folosite în fel și fel de moduri. La modă acum sunt conturile false, în care pozele tale, numele tău, tronează bine mersi. Facebook, nu prea face nimic pentru înlăturarea acestora.

Dacă ai obiceiul

Dacă ai obiceiul de a purta conversații susținute de poze mai deocheate cu tine, pe care le trimiți prietenilor/prietenelor pe chat, îți propun să încetezi. Un cont Facebook poate fi rapid spart, iar pozele rămân salvate în chat.

Concluzie

Unele lucruri trebuiesc păstrate pentru sine și/sau împărtășite față în față cu cei foarte apropiați. Să le expui public, folosindu-te de o rețea cu peste 2 miliarde de utilizatori, este un gest cel puțin nesigur. Ne abținem de la alte deducții care ar fi, pe cât de evidente, poate pe atât de supărătoare.

31.8K Shares

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum poți verifica dacă un medic are dreptul să profeseze. Este simplu, rapid, online și gratuit

Verifică dacă un medic are dreptul să profeseze, fă-ți temele atunci când este vorba de sănătatea ta. Pentru a nu cădea victimă impostorilor care se dau medici, îți recomandăm să citești acest material și să aplici sfaturile noastre.
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
31.8K Shares
Copy link
Powered by Social Snap