attention-pentruprieteni

Periculos obicei

Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe Facebook, la tot pasul, fotografii în care prietenii noștri sunt surpriși în fel și fel de ipostaze, unele comice, altele penibile: ba la munte, cocoțați pe stânci precum caprele negre, ba la mare, pe șezlog sau cu un picior în apă, ba suflând în ciorbă la restaurant, ba într-un selfie la cimitir etc.

Vezi aici cât de ușor se poate sparge contul Facebook

Mai gândește-te

Citește cu atenție argumentele pe care ți le înșiruim mai jos, sperăm că ești o persoană prevăzătoare.

Vezi aici cine ți-a vizitat profilul Facebook

Hoții

Poate nu în lista ta, ci în cea a prietenilor, sunt persoane cu ocupații mai puțin legale. Dacă tu te înfățișezi pe Facebook cum te reverși în toată splendoarea oferită de natură peste valurile mării, semnalul dat hoților este clar. Să știi că nu le va fi deloc greu să îți viziteze casa în lipsa ta. Așadar, le ușurezi enorm munca de cercetare a terenului atunci când le dai de înțeles că nu ești acasă pentru câteva zile.

Vezi aici semne care îți arată că ai contul spart 

În plus, dacă profilul tău conține imagini cu tine și/în casa ta, hoții, fii tu sigur de asta, își vor face rapid o părere asupra bogățiilor pe care le expui în fundal. Practic, îi ajuți să își facă o listă cu bunurile pe care le au de furat.

Facebook îți plătește minim 500 de dolari dacă îi descoperi erori de funcționare

Nu este de bun simț

Fotografiile din vacanță ar sta mai bine într-un album privat, nu pe Facebook, în văzul tuturor. Nici nu mai au efectul scontat de stârnire a invidiei prietenilor, practic îi ataci cu aceleași arme.

Vezi aici o setare vitală contului Facebook pe care tu ai ignorat-o

Pe viitor

Nu știu câtă viață va avea Facebook. Presupunând că peste 30 de ani această rețea încă va mai exista, nu cred că ar fi de bun augur ca nepoțeii să îți vadă pozele în care tu apăreai în fel și fel de ipostaze. Bine, dacă nu te interesează acum, nu cred că ești genul de om cărui îi va păsa mai târziu.

Sunt extrem de dese cazurile în care tinerele mămici își pozează mai mult dezbrăcați decât îmbrăcați bebelușii/copiii, pentru a se mândri cu ei. Poate nu știți, astfel de fotografii, indiferent de intenția avută, pot aduce consecințe legale, iar politica Facebook este destul de strictă în acest sens. În plus, peste ani, nu cred că al vostru copil, devenit adult, s-ar simți foarte comod când prietenii îi vor vedea pozele în care apărea în Pamperși sau chiar fără. Unele poze sunt, poate nu obscene, dar prea personale pentru a fi urcate pe Facebook.

Vezi aici ce porunci nu trebuie să încalci pe Facebook

În plus

Niciodată nu poți spune că îl cunoști cu adevărat pe omul de lângă tine. Pozele cu tine pot fi descărcate și folosite în fel și fel de moduri. La modă acum sunt conturile false, în care pozele tale, numele tău, tronează bine mersi. Facebook, nu prea face nimic pentru înlăturarea acestora.

Vezi aici 4 motive pentru care telefonul tău devine lent

Dacă ai obiceiul

Dacă ai obiceiul de a purta conversații susținute de poze mai deocheate cu tine, pe care le trimiți prietenilor/prietenelor pe chat, îți propun să încetezi. Un cont Facebook poate fi rapid spart, iar pozele rămîn salvate în chat.

Vezi aici cum îți devirusezi contul Facebook

Concluzie

Unele lucruri trebuiesc păstrate pentru sine și/sau împăstășite față în față cu cei foarte a propiați. Să le expui public, folosindu-te de o rețea cu peste 2 miliarde de utilizatori, este un gest cel puțin nesigur. Ne abținem de la alte deducții care ar fi, pe cât de evidente, poate pe atât de supărătoare.

În acest mod îți poți ștege contul Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 3 =