luni, iulie 13, 2020

GIMP a primit un fork din cauza denumirii ofensatoare

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Știai că…

Pentru utilizatorii care nu sunt vorbitori sau cunoscători ai limbii engleze, denumirea Gimp (GNU Image Manipulation Program) nu reprezintă o problemă. Însă acest cuvânt are o conotație negativă, fiind folosit în limba engleză ca o insultă la adresa persoanelor cu dizabilități, dar și în alte contexte dubioase.

Forking-ul în lumea open source

În cazul aplicațiilor open source, fenomenul “forking” este unul destul de des întâlnit și apare atunci când membri ai comunității decid să ducă o aplicație într-o direcție diferită față de restul. Cel mai de curând apărut fork și demn de luat în seamă este Glimpse. Prin acesta se urmărește înlăturarea unor nemulțumiri pe care utilizatorii le-au manifestat față de aplicația GNU Image Manipulation Program, cunoscut ca GIMP.

De ce Glimpse

Când intri pe pagina proiectului Glimpse, dezvoltatorii spun că au creat acest fork pentru a experimenta în alte direcții și pentru a remedia probleme vechi. Însă, dacă începi să citești postările de pe blog, ți se va dezvălui și o altă imagine. Conform primei postări , au decis crearea acestui fork pentru că denumirea GIMP a fost considerată ofensatoare de către unii dezvoltatori.

Unii dintre noi nu sunt de acord că denumirea GIMP este potrivită pentru toți utilizatorii și, după 13 ani în care proiectul a rămas neclintit în această privință, am decis să ne separăm.

Nimic bătut în cuie

Denumirea Glimpse nu este una bătută în cuie. Există o discuție pe GitHub în această privință și se întrev ede posibiliatea alegerii unui alt nume. Rămâne de văzut.

Mișcare fără precedent

Deși forkingul este un fenomen des întâlinit în lumea open source, GIMP nu a avut de-a face cu astfel de evenimente în cei aproximativ 20 de ani de existentă. Se va începe cu Glimpse 0.1, un soft fork ce va fi lansat în septembrie 2019, cu schimbări mai mult de ordin cosmetic. Va urma un hard fork, Glimpse 1.0, cu modificări la nivel de cod, estimat a fi lansat în cursul anului 2020, nu înainte de lansarea GIMP 3.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Ai încercat asta pe Windows?

Ți se oferă acces rapid la instrumente de administrare a sistemului, opțiuni de backup și restaurare, pe lângă o mulțime de alte setări ce țin de funcționarea sistemului de operare.
2,453FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
37 Shares
Copy link
Powered by Social Snap