18.1 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Ar trebui să le citești

Motoare de căutare educaționale

Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile dacă ești profesor, elev, student și nu numai. Nu uita să distribui acest material și să accesezi toate articolele realizate de pentruprieteni.com pentru profesori, elevi și studenți.

O scurtă introducere în temă

Să nu uităm că, informația este crucială atunci când ai de pregătit un proiect. Google, cel mai mare motor de căutare, nu este adaptat nevoilor unui cadru didactic, elev sau student. Nici Bing nu intră în discuție. Rezultatele pe care le oferă sunt, de mult prea multe ori, generale și irelevante.

4 motoare de căutare

Pentru început, îți oferim 4 sugestii de motoare de căutare educaționale care te pot ajuta să găsești informația de care ai nevoie. Acestea sunt adaptate nevoilor unui elev, student sau profesor. Rezultatele căutărilor vor lua forma unor studii și resurse de calitate, în general, din mediul academic sau al site-urilor de specialitate. Vei economisi timp și energie.

Google Scholar

Este o ramură a Google axată pe căutări mult mai precise nișei educaționale. Foarte multe din rezultate vor fi în limba română, fapt de apreciat. Printre multe altele, puteți descoperi studii, cărți, referatem, printr-o simplă introducere a termenilor care vă interesează. Aveți și posibilitatea unor căutări mai precise folosind uneltele din stânga paginii Google Scholar.

Accesează aici

RefSeek

O a doua soluție online este reprezentată de RefSeek. Vorbim de o unealtă online solidă și cu rezultate de încredere. RefSeek este util cercetării generale. Vi se permite să căutați informații, fie din zona de web, fie din cea a documentelor publicate. De asemenea, motorul de căutare vine și cu un director extrem de util. Un dezavantaj ar consta în faptul că numărul rezultatelor în limba română este un pic mai redus.

Accesează aici

Iseek

Vă ajută în descoperirea de studii pe domeniul vostru de interes. Beneficiază de filtre care vă ușurează și mai mult munca. Îl recomandăm intens.

Accesează aici

Virtual LRC

Căutările realizate prin intermediul Virtual LRC sunt extrem de precise. Posibilitatea de a folosi filtre de precizie îl deosebește de recomandările de mai sus. O să îl găsiți extrem de util.

Accesează aici

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole