marți, iulie 14, 2020

elementary OS 5 Juno, alternativa gratuită la macOS și Windows 10

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

elementary OS 5

Un sistem de operare gratuit este alternativa demnă de luat în considerare la macOS și Windows. Are tot ce îi trebuie: stabilitate, aplicații care te pot ajuta să rezolvi aproape orice problemă, rapiditate și eleganță. Rulează pe computere care nu se laudă cu o configurație hardware de ultimă oră, cât și pe cele de ultimă generație. Este gratuit dar valorează mai mult decât Windows și macOS la un loc. Îți oferă libertatea, simplitatea, funcționalitatea și productivitatea la care ai sperat, totul fără costuri ascunse sau directe.

9 puncte forte

Despre elementary OS 5 Juno putem spune multe. Cel mai bine este să îl testezi pentru ați face o opinie proprie. Dacă acest pas nu este posibil, te invităm să citești despre atu-urile acestei distribuții. Am decis să evidențiem doar 9 elemente care scot elementary OS în evidență, pe care le vei îndrăgi și care te vor determina să îl alegi:

  • De încredere. Acest sistem de operare este o distribuție Linux extrem de cunoscută, apreciată și utilizată. Odată testat sistemul, suntem siguri că vei intra în categoria fanilor acestui OS.
  • Comunitate numeroasă. Numeroase tutoriale vă pot sta la dispoziție în cazul în care aveți nevoie de ajutor.
  • Fără costuri. Este grauit, cu toate acestea, puteți să faceți o donație cavaleriei care dezvoltă acest proiect ambițios. Totuși, dacă doriți să descărcați imaginea .iso fără să donați, introduceți cifra 0 în câmpul “custom”, dedicat donațiilor particularizate. Descărcarea, testarea, instalarea și utilizarea elementary OS 5 Juno sunt gratuite, în fond vorbim de un Linux.
  • Simplitate. În acest caz, simplitatea este asociată cu eficiența. Doar dacă nu vrei, nu o să poți utiliza acest OS.Totul este la locul său, intuitiv și practic.
  • Stabil. S-ar putea, mai ales dacă ești utilizator de Windows să rămâi extrem de plăcut surprins de stabilitatea acestei distribuții.
  • Eficiența. Actualizările nu îl dau peste cap, sitemul nu consumă resurse care să îți lase PC-ul fără energie, interfața grafică intuitivă te ajută să faci totul rapid și sigur
  • Siguranța. Linux-ul este un mediu cu mult mai sigur decât Windows-ul, toată lumea știe asta.
  • Interfața. Mediul grafic este elegant și plăcut pentru utilizare. Nu-i așa că te simți mai bine, că lucrezi ma eficient dacă sistemul de operare te ascultă, nu îți face necazuri și arată și bine
  • Productivitatea. Aplicațiile disponibile sunt pentru toate gusturile și nevoile. Faptul că sistemul vine din fabrică cu tot ce are nevoie, că arată elegant și modern, că se mișcă excelent, te determină să fii mai productiv.

Concluzie

Acest sistem de operare, odată încercat, te va determina să îl folosești fără niciun fel de rezervă. Poți să îl rulezi alături de Windows sau macOS, ori singur pe hard, drect de pe un Stick USB sau DVD. important este să faci primul pas, să descarci imaginea .iso și să îi dai o șansă. Dacă ești curios, poți descărca acest sistem de operare de aici.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cele mai bune aplicații educaționale gratuite, pentru școală

Vă propunem o listă cu cele mai bune aplicații gratuite, pentru școală. Te invităm să citești și să distribui acest material existent pe pentruprieteni.com .
2,453FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
58 Shares
Copy link
Powered by Social Snap