9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024

Poate ar trebui să începi să utilizezi Fedora. Îți oferim 3 argumente

Ar trebui să le citești

Fedora

Fedora este una dintre cele mai cunoscute și apreciate distribuții GNU/Linux. Unii dintre voi ar putea asocia această distribuție cu un dinozaur al prezentului, asta grație vechimii sale. Sistemul se menține în prezent și dă lecții. Acest aspect este esențial deoarece ne arată seriozitatea echipei de dezvoltatori.

Funcționează gata scoasă din cutie

Comparativ cu openSUSE sau alte OS-uri, Fedora vine cu tot ce are nevoie pentru a fi perfect funcțională imediat după instalare. Nu va mai trebui să lupți pentru codec-uri fără de care activitățile moderne ar fi îngreunate. În plus, ai aplicații nenumărate din care să alegi, tot timpul la cea mai recentă versiune. Da, contează și asta.

Gnome 4

Nu am făcut un secret din faptul că suntem fanii Gnome iar Fedora caută să îți pună la dispoziție, cât de repede se poate, cea mai nouă versiune. Desigur, este și o chestiune de gusturi și de obișnuință. Totuși, Gnome 4 este printre cele mai funcționale, stilizate și plăcute interfețe grafice existente la acest moment. Între noi fie vorba, Fedora este printre puținele distribuții cunoscute care îți oferă o experiență Gnome excelentă. Așadar, dacă vrei neapărat să utilizezi Gnome, Fedora ar fi o alegere excelentă.

Și nu în ultimul rând

O să trecem ușor peste faptul că Fedora că asocierea cu RedHat este un alt argument demn de luat în considerație și o să ajungem la cel mai important aspect. Avem o experiență relativ recentă de utilizare a acestui sistem de operare. Până nu demult, echipa pentruprieteni.com prefera openSUSE Tumbleweed ca să avem acces la Gnome. Totuși, micile probleme și inconveniente pe care le-am întâlnit pe suse ne-au făcut să ne regândim poziția. Până în prezent, Fedora 36 ne-a lipsit de neplăceri. Sistemul este precum o stâncă, funcționează fără rateuri și fără bătaie de cap iar trecerea s-a făcut fără probleme de adaptare.

Concluzii

Ultima versiune de Fedora oferă utilizatorului o experiență curată și completă. Stabili și rezistent, rapid și modern, acest sistem de operare ar fi o alternativă la Ubuntu, openSUSE sau la alte OS-uri Linux. Desigur, toate cuvintele scrise până în prezent nu valorează nimic fără ca tu să testezi măcar distribuția. Succes!

P.S.

Fedora 36 poate fi descărcată de aici.

Acum, indiferent de opinia pe care o aveai despre această distribuție, nimeni și nimic nu poate nega evidențele: Fedora, fie că vor unii sau nu, este cu mult peste alte distribuții.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole