pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2018, Atenție
pentruprieteni.com

Lista de prieteni

În mod predefinit, lista care îi cuprinde pe toți prietenii tăi de pe Facebook este accesibilă tuturor. Mare greșeală! Cu alte cuvinte, străinii sau prietenii pot vedea cu cine mai ești prieten. Pentru tine, acest aspect poate fi un fel de „călcâi al lui Ahile” de care vor profita mulți.

De ce să ascuzi lista de prieteni?

Motivele sunt diverse și au legătură cu bunele intenții ale celor din jurul tău. Într-un fel, dându-le acces la aceste informații, le spui multe despre tine, despre cercurile pe care le frecventezi și ideile cu care rezonezi. Practic, ești la mâna lor. Nu ai niciun control asupra acestor informații.

Nu credem că acest aspect al intimității tale ar trebui să fie pus la dispoziția tuturor. Nu ar trebui să intereseze pe nimeni cu cine ești prieten pe Facebook, asta este clar. Totuși, pentru că nu putem fi siguri de bunele intenții ale celor din lista noastră, cel mai bine ar fi să încercăm să prevenim.

Practic

Sunt fel și fel de situații în care cineva se poate folosi de accesul liber la lista noastră de prieteni. Multe ne pot pune în situații dificile. Iată o listă cu argumente la care trebuie să reflectezi.

  • Este un aspect personal de care doar tu ar trebui să ai cunoștință
  • Niciodată nu poți fi sigur de intențiile celorlalți, cel mai simplu este să le iei jucăria
  • Îți protejezi prietenii reali
  • Te protejezi în fața conturilor sparte sau false
  • Preîntâmpini situații care te-ar putea pune în dificultate (clonarea contului, folosirea acestuia în operațiuni ilegale sau care să te compromită)

Cum ascunzi lista de prieteni?

Este simplu și durează doar câteva secunde. Urmează pașii de mai jos.

  • Accesează Facebook de pe un PC sau laptop
  • Accesează profilul tău (click pe poza de profil), secțiunea „prieteni”
  • Dă click pe „prieteni”, apoi pe „Editează confidențialitatea”
  • La secțiunea „Cine poate vedea lista ta de prieteni?” selectează „doar eu”

Cine va avea acces la listă?

În cazul în care ai realizat setările de mai sus, doar tu ești cel care are acces la componența listei de prieteni. Străinii/prietenii care vor accesa profilul tău vor vedea doar prietenii comuni.

Facebook vine cu această atenționare

Cine poate vedea lista ta de prieteni?
Reţine că prietenii tăi stabilesc cine le poate vedea prietenii în cronologie. În cazul în care ceilalţi pot vedea faptul că sunteţi prieteni în altă cronologie, vor putea vedea acest lucru în Noutăţi, în rezultatele căutărilor şi în alte locuri de pe Facebook. Dacă alegi setarea Doar eu, doar tu îţi vei putea vedea lista completă de prieteni în cronologia ta. Ceilalţi vor putea vedea doar prietenii comuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.