miercuri, iulie 8, 2020

Aplicații pe care trebuie să le ai în Ubuntu 20.04 LTS

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Aplicații

Ubuntu 20.04 LTS îți pune la dispoziție numeroase aplicații. Acestea pot fi instalate prin intermediul Magazinului de Aplicații, ai de unde alege, crede-ne. Desigur, sunt numeroase și softurile care pot fi descărcate direct pe pe site-ul dezvoltatorului, Google Chrome este un exemplu în acest sens.

Mult mai multe

Echipa pentruprieteni.com îți propune o selecție care cuprinde peste 25 de aplicații ce îți pot face mai productivă și interesantă utilizarea Ubuntu 20.04 LTS. Dacă ai sugestii, nu ezita să ni le trimiți pe pagina noastră Facebook.

Depozitul Google

Google este prietenul Linux. Aplicații precum: Google Chrome, Google Music Manager, Google Voice and Video Chat, Google Web Designer sunt aplicații extrem de utile. Le poți găsi pe toate aici.

Playere video

VLC Media Player nu mai are nevoie de nicio prezentare. O alternativă la fel de bună sunt și mpv Media Player sau Mplayer. Toate acestea pot fi instalate prin intermediul Centrului Software.

Playere audio (11-17)

Audacious, Sayonara, Cantata, Lollypop, Tomahawk, Spotify și Voltra, reprezintă cinci exemple de playere muzicale care te vor cuceri.

Pentru comunicare

Skype este o soluție funcțională pe Ubuntu și trebuie avut în vedere. Nylas Mail sau Geary sunt două aplicații care îți permit să îți ții aproape conturile de mail. Pentru a coresponda pe multe zeci de rețele sociale, noi vă recomandăm mult lăudatul Franz.

Un pic de radio

Prin Great Little Radio Player sau noul Gradio, relaxarea va fi la ea acasă.

Browsere web

Vivaldi și Opera sunt alte două browsere web care vor rula excelent pe Ubuntu 20.04 LTS și care îți vor pune lumea la picioare. Le poți descărca de pe Internet.

Siguranță

Toate ca toate, dar fără un firewall nu prea este viața sigură. O astfel de aplicație este absolut necesară, la fel ca și actualizarea sistemului de operare. Tot la capitolul siguranță, ar fi necesar și un antivirus. Măcar pentru siguranța prietenilor care folosesc Windows, instalează și așa ceva. Clam AV își face treaba acceptabil.

Editare

Dacă ești pasionat de editare video sau fotografică, îți recomandăm: Gimp, Inskape, Lightworks sau Natron.

Întreținere

Stacer este o aplicație ultra modernă, de nouă generație, care îți va permite să vezi dincolo de Ubuntu, adică să îl optimizezi precum un profesionist.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Comenzi Linux sinucigașe. Ferește-te de ele!

o scurtă listă de comenzi pe care NU ar trebui să le scrii niciodată în Terminal, iar dacă totuși nu te poți abține, o faci pe riscul tău și nu poți trage pe nimeni la răspundere
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
53 Shares
Copy link
Powered by Social Snap