7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Distribuțiile Linux prind viață cu Variety

Ar trebui să le citești

Schimbă aerul cu Variety

Variety este una dintre cele mai utile softuri disponibile pe Linux. În cazul în care te-ai plictisit de wallpaper-ele aduse de distribuția ta GNU/Linux și nu ai timp ori chef să navighezi pe internet după imagini noi, îți recomandăm Variety. Aceasta este o aplicație care să rezolve problema monotoniei capabilă să îți umple desktop-ul de viață. Aplicația este disponibilă pe Ubuntu, Linux Mint, Debian, Arch, openSUSE, Manjaro etc. și derivatele acestor sisteme de operare.

Despre

Variety este o aplicație open source care dă peste cap monotonia. Rolul acesteia este să schimbe, la un interval de timp setat de utilizator, care poate varia de la câteva minute la ore, în mod automat, wallpaper-ul. Nu îți fă probleme, imaginile care se vor perinda pe desktop sunt descărcate automat de pe internet și, ca să îți spunem un mic secret, sunt incredibile. Sursele de wallpaper-e sunt site-uri sigure precum wallbase.ccns223506.ovh.net, wallpapers.net, flickr.com, imgur.com, deviantart.com, interfacelift.com, vladstudio.com, imageshack.us etc. Desigur, asta dacă nu alegi să folosești imagini proprii. Aplicația nu îți seacă computerul de resurse și este chiar foarte utilă.

Cum se instalează Variety pe Ubuntu, Linux Mint și derivatele acestora?

Poți instala Variety, extrem de simplu, folosind terminalul. Distribuțiile care se respectă oferă instalarea acestui soft prin intermediul magazinelor de aplicații. Configurarea ulterioară este floare la ureche. Tot ce trebuie să faci este să scrii cu foarte mare atenție și pe rând comenzile de mai jos. Nu uita să dai ENTER după fiecare comandă și să introduci parola pentru a te loga ca root după prima comandă.

Introducem depozitul aplicației (ți se va cere să introduci parola apoi să dai enter. Atenție, din motive de securitate, în momentul introducerii parolei, în terminal nu vor apărea caractere noi)


sudo add-apt-repository ppa:peterlevi/ppa


actualizăm sistemul de operare

sudo apt-get update


instalăm aplicația


sudo apt-get install variety

Alte distribuții

Pentru a vedea cum poți instala Variety pe alte distribuții GNU/Linux, te invităm să accesezi acest link.

Recomandare

Îți recomandăm să setezi aplicația pentru a porni odată cu sistemul de operare. Și pentru a avea diversitate, bifează și casuța care îți asigură schimbarea wallpaper-ului imediat ce pornești pc-ul. O mulțime de efecte și de configurări pot fi realizate extrem de rapid și simplu. Oare 2 minute investite în instalarea și configurarea aplicației reprezintă un preț prea mare pentru un desktop de invidiat?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole