7.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024

Ubuntu ar fi incomplet fără Cumulus

Ar trebui să le citești

Cumulus

Cumulus este o aplicație nou creată, numai bună pentru completarea sistemului de operare Ubuntu. Nu o să insistăm prea mult asupra utilității acestui soft, depinde de fiecare în parte, de ceea ce își dorește de la Ubuntu, la urma urmei.

De ce Cumulus este un „must have”?

Orice sistem de operare modern dispune de mai multe modalități prin care utilizatorul poate afla prognoza meteo. Este absolut necesar ca în secolul XXI, pe orice platformă care se respectă, să existe instalată din fabrică o astfel de facilitate. Ubuntu, în acest caz, trebuie să își actualizeze/remedieze abordarea.

Chiar dacă Ubuntu nu oferă utilizatorilor săi nicio posibilitate a afla condițiile meteo printr-o aplicație – widget – proprie, comunitatea a răspuns cererii pieței cu mai multe soluții. Cea mai recentă și plăcută soluție, care se adaugă unor aplicații precum Gis Weather și My Weather Indicator, este Cumulus. Echipa site-ului pentruprieteni.com a aflat de Cumulus, l-a instalat, iar acum vi-l prezintă. Între noi fie vorba, Cumulus ne este tare pe plac.

Instalare

Pentru un proaspăt utilizator care a trecut de la Windows la Ubuntu, dar și pentru ubuntiștii cu state vechi, Cumulus se instalează extrem de ușor, în stil Windows, am putea spune. Descarci aplicația de aici sau accesând link-ul de la finalul articolului, o selectezi folosind cursorul și prin intermediul click-ului dreapta o deschizi, fie cu instalatorul de pachete Gdebi, fie cu Magazinul de aplicații de la Ubuntu. Pentru a putea alege calea ușoară, descărcați varianta .deb a softului.

Ce îți permite Cumulus să faci?

De la început trebuie spus că acest soft este foarte prietenos cu utilizatorul. Dezvoltatorii săi au creat o aplicație extrem de intuitivă, fapt pentru care le mulțumim. În plus, Cumulus este o aplicație rapidă, nu consumă resurse foarte mari și este desenată așa cum ar trebui să fie orice aplicație pe Linux, adică conform cu tendințele vremii.

Starea vremii nu va mai fi o surpriză pentru tine, odată ce ai instalat aplicația. Setarea locației se face din două mișcări prin notarea numelui localității. Modificarea culorii widget-ului se face la fel de ușor, aveți posibilitatea de a vă alege voi unitățile de măsură pentru temperatură și viteza vântului, precum și opacitatea fundalului. În orice clipă, printr-un singur refresh, aflați cele mai exacte date. În plus, spre confortul utilizatorului, Cumulus acționează precum un widget, permițând mutarea sa pe desktop, în orice locație.


Descarcă Cumulus de aici


P.S. Un scurt istoric

Stormcloud, este aplicația de la care Cumulus își trage seva. Dezvoltatorul Stormcloud a decis, deși aplicația sa era foarte apreciată, să o abandoneze. Dezvoltatorul Linux Daryl Bennett ca folosit codul sursă pentru a reînvia aplicația sub numele de Cumulus.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole