34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Ar trebui să le citești

Microsoft Edge

Microsoft Edge își încearcă norocul și pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie. Din păcate, rămânând fideli tradiționalei secretomanii, cei de la Microsoft au specificat doar luna în care browserul va fi disponibil, nu și ziua.

Anunțul Microsoft

Anunțul referitor la Linux poate fi citit în întregime aici.

Misiunea noastră de a aduce Microsoft Edge pe platformele pe care clienții noștri le utilizează zilnic face următorul pas: începând din octombrie, Microsoft Edge pe Linux va fi disponibil pentru descărcare pe canalul de previzualizare Dev

De unde îl descarci?

Din momentul în care va deveni disponibil, Miscrosft Edge pentru Linux va putea fi descărcat de pe pagina dedicată (link) sau prin intermediul Magazinului de aplicații corespunzător distribuției pe care o folosești. Browserul va suporta distribuțiile majore, inclusiv Ubuntu, Debian (.deb), Fedora openSUSE (.rpm) și aromele acestora.

Primele versiuni vor fi de test, motiv pentru care, după cum vă și așteptați, cei de la Microsoft ar aprecia feedbackul.

Ce va lipsi?

Conform echipei de dezvoltatori, nu toate funcțiile disponibile pe Windows 10 vor putea fi folosite și pe Linux. Cel puțin la început, spre exemplu, Edge nu va permite sincronizarea și funcția „read aloud” care își lasă browserul să citească audio o pagina web.

Ce va fi posibil pe Linux?

Alături de funcțiile tradiționale, Edge, pe Linux, va veni și cu:

  • protecția îmbunătățită a confidențialității
  • colecțiile web
  • integrarea Bing
  • un „cititor captivant”

Îl va folosi cineva?

Este greu de răspuns la această întrebare. Concurența în acestă zonă este este acerbă. Cu toate aceste, pentru progres, nu strică nimănui încă o alternativă. În toate cazurile, concurența este benefică.

Probabil, din curiozitate, nu puțini vor fi cei care vor arunca o privire asupra acestei aplicații. Am fi răutăcioși dacă nu am aprecia modul în care Microsoft Edge rulează pe Windows 10. Între noi fie vorba, comparativ cu Internet Explorer, Edge reprezintă un semnificativ pas înainte.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole