sâmbătă, noiembrie 21, 2020

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Predare online

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii. Deoarece riscul de a fi înregistrat în timpul orelor în care predai „Live” este extrem de mare, numeroase cadre didactice refuză predarea online. Între noi fie vorba, s-a cam umplut YouTube-ul și TicTok-ul de clipuri în care profesorii și elevii sunt înregistrați fără să își dea acordul. Din păcate, autoritățile au zero activitate în vederea descurajării celor care fac astfel de înregistrări.

Alternativa

Cadrele didactice care refuză să devină potențiale victime au la dispoziție o alternativă excelentă – predarea asincronă. Aceasta este legală, fiind prevăzută în normele publicate pe 11 septembrie în Monitorul Oficial. Predarea asincronă evită expunerea video și audio prin încărcarea pe platformele agreate de unitatea de învățământ a unor materiale precum:

  • sinteză/schiță a lecției
  • fișe de lucru
  • materiale powerpoint
  • hărți
  • imagini
  • link-uri către materiale video sau către site-uri educaționale

Toate aceste materiale pot fi realizate gratuit cu o superbă și extrem de eficientă suită office despre care s-a scris aici.

Platforme educaționale precum Google Classroom și Teams asigură o comunicarea fără să fie nevoie de o interacțiune directă, în timp real, cu cadrul didactic. Practic, profesorii și elevii nu lucrează în același timp evitându-se riscul unor înregistră.

Cauți materiale?

Profesorii au la dispoziție resursele puse la dispoziție de cadrele didactice din Republica Modova. Practic, vorbim de o bibliotecă uriașă cu mii de lecții video și alte materiale. În plus, dacă nu ai aflat deja, MEC pune la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților un site în care publică cam tot ce înseamnă manuale școlare, totul în format electronic. Află mai multe și accesează această resursă, aici.

Pentru mai multe sugestii, accesează acest link.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Alungă misterul, află de unde provine numele tău

O aplicație online se poate dovedi extrem de utilă dacă dorești să afli câteva lucruri, probabil nebănuite, ale originii numelui tău de familie și, de ce nu, ale familiei tale.
2,458FaniÎmi place
344CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap