9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Începe să se clatine supremația Windows-ului?

Ar trebui să le citești

Supremația Windows-ului

Ne-am obișnuit ca până acum, ori de câte ori apărea un software nou, el să fie disponibil inițial pentru Windows. Utilizatorii de Mac sau de Linux mai aveau de așteptat ceva timp până să poată instala și ei respectivul software. Se pare însă că întâietatea Windows-ului începe ușor ușor să se clatine, pe măsură ce mari dezvoltatori decid să lanseze produse compatibile cu alte sisteme de operare, lăsând Windows-ul pe tușă.

Decizie revoluționară

Google a lansat un video editor pentru VR (Virtual Reality), numit VR180 Creator, dar, în mod cu totul surprinzător, a decis ca această aplicație să fie disponibilă pentru sistemele de operare Linux și macOS, dar nu și pentru Windows.

Tehnologie de ultimă oră

Când ne gândim la VR, ne imaginăm conținut vizibil la 360 de grade. Însă Google a venit cu ideea de a produce și a edita conținut vizibil la 180 de grade. Acum, odată ce camerele VR180 încep să intre pe piață, Google a lansat și editorul VR180 Creator pentru a permite utilizatorilor să editeze conținutul VR și să-l convertească în formate standardizate care să poată fi editate ulterior. Partea care nu trebuie trecută cu vederea ține de faptul că asemenea instrumente nu mai sunt disponibile pentru Windows. Asta, credem noi, îi va determina pe unii utilizatori până acum fideli Windows-ului vor arunca o privire și spre alternative.

Ești curios?

Dacă ești curios sau doar pasionat de acest domeniu al VR-ului, poți descărca aplicația VR180 direct de pe site-ul producătorului, accesând link-ul de mai jos.

Descarcă VR180 Creator

După descărcare, trebuie să extragi fișierul descărcat și să rulezi executabilul din folderul rezultat pentru a rula pe Linux VR180 Creator.

PS: Încă nu cunoaștem exact motivele pentru care Google a decis să pună Windows pe tușă în cazul VR180. Tu ce părere ai despre asta? Crezi că vor mai fiși alți mari dezvoltatori care vor călca pe urmele Google în această privință?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole