vineri, august 7, 2020

Începe să se clatine supremația Windows-ului?

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Supremația Windows-ului

Ne-am obișnuit ca până acum, ori de câte ori apărea un software nou, el să fie disponibil inițial pentru Windows. Utilizatorii de Mac sau de Linux mai aveau de așteptat ceva timp până să poată instala și ei respectivul software. Se pare însă că întâietatea Windows-ului începe ușor ușor să se clatine, pe măsură ce mari dezvoltatori decid să lanseze produse compatibile cu alte sisteme de operare, lăsând Windows-ul pe tușă.

Decizie revoluționară

Google a lansat un video editor pentru VR (Virtual Reality), numit VR180 Creator, dar, în mod cu totul surprinzător, a decis ca această aplicație să fie disponibilă pentru sistemele de operare Linux și macOS, dar nu și pentru Windows.

Tehnologie de ultimă oră

Când ne gândim la VR, ne imaginăm conținut vizibil la 360 de grade. Însă Google a venit cu ideea de a produce și a edita conținut vizibil la 180 de grade. Acum, odată ce camerele VR180 încep să intre pe piață, Google a lansat și editorul VR180 Creator pentru a permite utilizatorilor să editeze conținutul VR și să-l convertească în formate standardizate care să poată fi editate ulterior. Partea care nu trebuie trecută cu vederea ține de faptul că asemenea instrumente nu mai sunt disponibile pentru Windows. Asta, credem noi, îi va determina pe unii utilizatori până acum fideli Windows-ului vor arunca o privire și spre alternative.

Ești curios?

Dacă ești curios sau doar pasionat de acest domeniu al VR-ului, poți descărca aplicația VR180 direct de pe site-ul producătorului, accesând link-ul de mai jos.

Descarcă VR180 Creator

După descărcare, trebuie să extragi fișierul descărcat și să rulezi executabilul din folderul rezultat pentru a rula pe Linux VR180 Creator.

PS: Încă nu cunoaștem exact motivele pentru care Google a decis să pună Windows pe tușă în cazul VR180. Tu ce părere ai despre asta? Crezi că vor mai fiși alți mari dezvoltatori care vor călca pe urmele Google în această privință?

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

De ce uneori nu puteți accesa partiția Windows din Linux?

Dacă folosiți atât Windows 8, 8.1 sau Windows 10 cât și Linux pe același calculator, în sistem dual boot, se poate întâmpla uneori ca după ce opriți (cu Shut Down) Windows-ul și bootați pe Linux, să nu se poată monta partiția pe care aveți Windows-ul instalat
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
159 Shares
Copy link
Powered by Social Snap